kimi_raikonenFORMULA 1

RAT IZJAVA ŠEFA RENOA I KIMIJA RAIKONENA

Bulije u klin, Finac u ploču

 

Saga o eventualnom angažovanju Kimija Raikonena u ekipi Renoa sledeće godine dobila je neslavan završetak, posle dva meseca brojnih spekulacija o potencijalnom angažovanju šampiona iz 2007. Naročito se insistiralo da je menadžer Raikonena, Stiv Robertson učinio prvi korak i kontaktirao Reno.

Ipak, cela priča je očigledno dozlogrdila Raikonenu koji je konačno progovorio u prilično oštrom tonu, nekarakterističnom za Fince.

– Zaista sam razočaran načinom na koji su upotrebili moje ime zarad sopstvenog marketinga. Nikada nisam ozbiljno razmatrao mogućnost da vozim za Reno i sa sigurnošću vam mogu reći da neću sledeće godine biti njihov član – presekao je Raikonen sve spekulacije.

Povezana vest:  Sebastijan Leb pridružuje se Relikros svetskom šampionskom timu Peugeot Hansen

Podrazumevalo se da ovakva reakcija neće proći bez komentara od strane francuske ekipe, ne zbog toga što Finac neće biti član Renoa sledeće godine, već zbog načina na koji je to saopštio.

– Nismo pokušavali da profitiramo na Kimijevom imenu – odgovorio je Erik Bulije šef Renoa. – Kontaktirao nas je njegov menadžer posle trke u Belgiji. Želeli su da razgovaraju, ali smo tada rekli da će morati da sačekaju procenu potencijala Vitalija Petrova i da pre toga ne možemo da razgovaramo. Od tada nismo razgovarali. Nikad nisam koristio u medijima Kimijevo ime i ne vidim kakvu korist bi smo imali od objavljivanja da Raikonen želi da vozi za Reno.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2012, Peterhansel i Rodrigeš pobednici 13. etape

Bulije je pokušao da objasni kako on vidi reakciju Raikonena na priču o vožnji za Reno naredne godine.

– Očigledno je postojao veliki interes medija, a tokom prošle nedelje stalno su izveštavali o potencijalnom ugovoru pretpostavljam iz razloga što nije bilo zanimljivijih tema. Možda je to i uznemirilo Kimija – smatra Bulije.

Šef Renoa priznaje da ga je šokirao Kimijev agresivan komentar cele priče.

Povezana vest:  Akcija „Kartingom protiv raka“

– Nije me razočarao njegov komentar, ali mi nije jasno zbog čega je bio agresivan i optuživao Reno. Ovo nas je uvuklo u neprijatnu situaciju, jer je tema konstantno bila u medijima – objasnio je Bulije.