Jedna od najpoznatijih svetskih automobilističkih staza, mađarski Hungaroring, zablistala je ovog vikenda u bojama naše zemlje. Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković, razvio je zastavu Srbije dugu čak 15 metara, koja je tom prilikom postala simbolom trke koja ima višemilionski auditorijum širom sveta, a vrednost se meri u milionima eura. Ovo je 21. baner na međunarodnim trkama na kojoj Tim Borković promoviše Srbiju i na ovaj način, a neke od zemalja u kojima smo do sada mogli videti sličan prizor su Kina, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati, Italija, Austrija, Rusija, Tajland i Francuska.

Povezana vest:  NASTAVAK BRDSKOG ŠAMPIONATA U SEPTEMBRU, Dupli program u Negotinu

Dušan Borković  istakao je kako samo moto-sport može da pruži priliku da se sopstvena zemlja promoviše na ovako atraktivan način.

Nijedan sport ne pruža mogućnost da direktno uz teren razvijete baner ovolikih dimenzija. Upravo zato, iz godine u godinu, na najvažnijim trkama koristim priliku da predstavim svoju Srbiju u pozitivnom svetlu i pozovem ljude širom sveta da je posete i investiraju u nju, jer je razloga za to zaista mnogo. Ovo je najmanje šta mogu da učinim za svoju zemlju i, upravo zato, planiram da u nastavku sezone, na sledećim trkama makar u Italiji i Španiji, uradim isto“, rekao je Borković.

Povezana vest:  RELI ABU DABI, Sagmajster 26. u generalnom plasmanu

Sledeća trka na kojoj nastupa Dušan Borković je 21-23. jula na stazi Pol Rikar u Francuskoj.

Foto: Maša Gulan