milan_jovanovic-srb_estKVALIFIKACIJE ZA EURO 2012

 

Petrović: Izgoreli smo u prevelikoj želji

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović rekao je da je njegova ekipa u večerašnjem porazu od Estonije od 1:3 izgorela u prevelikoj želji da ostvari pobedu pred domaćom publikom u Beogradu.

gojko_kacar_srb_est-Bili smo nervozni, jer smo želeli mnogo, da odmah postignemo gol. Pravili smo mnogo grešaka, nismo igrali tečno, preskakali smo teren, tražili Nikolu Žigića, uprkos dogovoru. Igrači su želeli više, možda smo izgoreli u toj želji. Videlo se da ih lopta na sluša – rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

-Stvarno mi je teško sada, ali i to je u opisu posla. Ne može uvek da se pobeđuje – dodao je Petrović, koji je večeras debitovao na klupi „orlova“.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati i tabela 17. kola Super lige Srbije

Neočekivani poraz odmah je doveo i do pitanja o ostavci novog selektora.

-Ne znam zašto bih se povlačio posle jedne izgubljene utakmice. Idemo dalje. Od igrača koje imamo na spisku napravićemo najbolji mogući tim za utakmicu sa Italijanima – rekao je Petrović misleći na duel sa Italijom u utorak u Đenovi gde zbog kartona neće igrati Nemanja Vidić.

Petrović je naveo i da igračima protiv Estonije nije pomogla ni atmosfera sa tribina na kojima su navijači Crvene zvezde i Partizana posle duže vremena razmenjivali uvrede na reprezentativnom meču.

Povezana vest:  SP BRAZIL, Organizatori: Neredi neće ugroziti Mundijal 2014. godine

-Bilo je dosta nervoze zbog tog raznovrsnog navijanja. Mislim da je to uticalo i na igrače – kazao je Petrović, svestan da je takav ambijent delom prouzrokovao i letošnji dolazak reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića, bivšeg Zvezdinog člana, u redove večitog rivala Partizana.

-Stojković je naš najbolji golman i zaslužuje da brani. A to što smo mi takvi kakvi smo… to je sasvim druga stvar – kazao je Petrović.

Selektor Estonije Tarmo Rutli istakao je da je pobeda nad Srbijom najveća u istoriji fudbala u njegovoj zemlji.

-Ovo je veličanstven uspeh, jer smo mi mala fudbalska zemlja, a Srbija je velika. Igrali smo dobro i organizovano, presing na sredini terena – rekao je Rutli i podsetio da je njegova ekipa dobro igrala i protiv Italije, uprkos porazu od 1:2.

Povezana vest:  Eraković: Nadam se Ligi šampiona i Svetskom prvenstvu

-Još tada smo pokazali da možemo da igramo sa jakim ekipama. Nemamo problem sa postizanjem golova, pitanje je samo koliko će protivnik da da. Ali bitno je da rastemo kao ekipa. Većina naših igrača nastupa u inostranstvu i tamo stiče neophodno iskusvo – naveo je Rutli.

Estonski selektor takođe je primetio čudnu atmosferu na stadionu Partizana.

-Atmosfera je bila dobra, ali se osećalo da je domaća ekipa pod pritiskom – kazao je Rutli.

PHOTO: ataimages.rs