dejan_stankovic_srb_estKVALIFIKACIJE ZA EURO 2012

 

Reprezentativci razočarani i sobom i atmosferom

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković priznao je da je njegova ekipa razočarala igrom u večerašnjem porazu od Estonije u Beogradu, ali je ocenio da sada mora da pokaže ponos i izdigne se iznad problema.

-Ništa nam nije išlo od ruke – rekao je Stanković novinarima posle poraza od 1:3 i saglasio se sa ocenom da ni atmosfera na stadionu Partizana nije pomogla ekipi.

-Atmosfera jeste uticala na nas, ali to nije nikakav izgovor. Znali smo da će da bude teško. Lepo je igrati za Srbiju kada sve ide po loju, ali sada treba da pokažemo da smo pravi, da reagujemo, da pokažemo ponos – istakao je Stanković.

Povezana vest:  Karadžić: Nisam se predomislio, ali brine me Mihajlović

Duel sa Estonijom je na tribinama obeležilo konstantno prepucavanja navijača Crvene zvezde i Partizana, što se dugo nije događalo na reprezentativnim utakmicama.

-Osetili smo taj pritisak već od prvog minuta… Sve je to uticalo i da počnemo da pravimo greške posle vođstva, a posle prvog primljenog gola potpuno smo mentalno pali, iako smo morali da budemo spremni da igramo svih 90 minuta – kazao je Branislav Ivanović.

Povezana vest:  Šalke u formi, prva pobeda Ingolštata

-Moramo da se podignemo, jer nas za četiri dana čeka nova utakmica, a ne možemo da bežimo iz ove situacije. Ovim porazom jesmo umanjili šanse da odemo na Evropsko prvenstvo, ali ima još dosta da se igra. Moramo da ponovimo partije iz prethodnih kvalifikacija u kojima je ova ista ekipa pokazala da ima kvalitet – dodao je Ivanović.

Povezana vest:  Džajić: Očekivana odluka Karadžića

Srbiju za četiri dana čeka mnogo teži izazov, pošto će u Đenovi gostovati kod Italije protiv koje će zbog parnih kartona igrati bez Nemanje Vidića.

-Nisam ni znao da imam žuti karton i da neću moći da igram u Đenovi, ali imamo i na klupi dostojne zamene. Ako je Estonija večeras iznenadila nas ne vidim zašto mi ne bismo mogli to da učinimo u utorak u Đenovi – naveo je Vidić.

PHOTO: ataimages.rs