pizon_srb_estKVALIFIKACIJE ZA EURO 2012

 

Trening „orlova“ pred susret sa Italijom

 

Najbolji fudbaleri Srbije odradili su trening dan posle šokantnog poraza od selekcije Estonije(1:3).

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije, Vladimir Petrović akcenat je stavio na pripremu taktike za predstojeći kvalifikacioni duel protiv Italije, a treningu nije prisustvovao standardni štoper Nemanja Vidić koji će zbog drugog žutog kartona morati da propusti duel u Đenovi.  Ekspedicija fudbalske reprezentacije Srbije put Italije kreće u nedelju (11.30), a meč protiv „azura“ će odigrati u utorak (20.50) na stadionu „Luiđi Feraris“.

Selektor fudbalske A reprezentacije Srbije, Vladimir Petrović bio je veoma kritičan u analizi meča protiv Estonije, ali iskustvo ga uverava da „orlovi“ moraju biti samouvereni u narednom meču protiv Italije.

Povezana vest:  Grčka policija suzavcem smirila navijače u Solunu

-Mi smo isključivi krivci za ono što nam se dešavalo na terenu. Našim greškama smo omogućili Estoniji da postignu golove i odvedu nas u poraz. Sada smo sebe doveli u situaciju u kojoj imamo malo vremena da ispravimo greške, ali za reprezentaciju Srbije nastupaju iskusni igrači koji ne mogu ponoviti greške iz ovog meča, kritičan je Vladimir Petrović

Iskusni strateg je svestan da je meč protiv Italije idealna prilika za fudbalsku reprezentaciju da dokaže koliko vredi i povrati poljuljano samopuzdanje.

-Italijani su ranjeni poput nas, i nalazimo se u sličnoj situaciji jer je za oba tima dobar rezultat prioritet. Taj meč nam dolazi u veoma nezgodnom trenutku, pa je možda i bolje što igramo u Italiji jer nećemo imati pritisak domaćeg  terena, istakao je strateg „orlova“ – dodao da je izostanak Vidića veliki problem za selekciju Srbije, ali svakako ne i nenadoknadiv.

Povezana vest:  Terzić i Božović nudili ostavke, ali su odbijene

– Činjenica da će Vidić preskočiti meč u Đenovi je veliki hendikep za ranjenu selekciju Srbije. Biće izmena, jer je evidentno da nešto moramo menjati, a kao logična zamena na poziciji štopera se nameće Neven Subotić koji je još ranije dokazao da može biti dostojna zamena na toj poziciji.

Poput svih reprezentativaca i Branislav Ivanović je imao dugu i neprospavanu noć tokom koje je analizirao neočekivani poraz od Estonije.

-Znamo sve naše greške, i nemamo opravdanje za veoma bledo izdanje protiv Estonije. Bili smo veoma bojažljivi i nažalost nismo imali onaj vetar u leđa koji nam je bio od velike pomoći u prethodnom kvalifikacionom ciklusu, zaključio je Ivanović

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica i tabela 12. kola

Standardni desni bek fudbalske reprezentacije Srbije poziva sve saigrače na „mobilizaciju“ jer je svestan uloga koji nosi utakmica u Đenovi.

-Sada moramo biti jaki kao kolektiv, i da odigramo dobru utakmicu protiv Italije. Znamo situaciju u našoj kvalifikacionoj grupi, Italija sada ima sedam bodova, a mi četirti. Takmičenje je dugo i imaćemo vremena da nadoknadimo kiks protiv Estonije, u suprotnom  ta tri boda koja smo izgubili mogu da nas koštaju plasmana na Evropsko prvenstvo, oprezan je Branisalv Ivanović.

PHOTO:ataimages.rs