ivan_miljkovic_rep_odbojkaSP ITALIJA 2010

 

Odbojkaši Srbije žele da osvoje bronzu na SP

 

Odbojkaški reprezentativci Srbije rekli su da su na večerašnjoj polufinalnoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Italiji protiv Kube dali sve od sebe, ali da što pre treba da zaborave poraz i dobro se spreme za meč za bronzanu medalju.

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Italiji pošto je večeras u Rimu izgubila od Kube sa 2:3 u setovima.

Srbija će sutra od 17 sati treći put uzastopno na Svetskim prvenstvima igrati za bronzanu medalju sa poraženom ekipom iz večerašnjeg polufinalnog duela Italije i Brazila.

Kapiten Srbije Nikola Grbić rekao je da je njegova ekipa u nekoliko navrata propustila dobre šanse, ali da su svi reprezentativci pružili maksimum na turniru u Italiji.

-Imali smo šanse da treći set završimo u svoju korist, vođstvo, set lopte i čak jednu kontru u taj-brejku, 13:11 i lopte da završimo meč. U tim momentima su i oni rizikovali, krenulo im je. Mi smo u svakoj od tih situacija davali maksimum i zbog toga treba da smo mirni. Kada se izgubi ovako, poen po poen tu ima i sreće i bravure protivnika – rekao je Grbić posle meča.

Povezana vest:  Održana prepodnevna Škola odbojke na pesku u Kanjiži

-Radio sam najbolje što sam mislio da treba, kao i svi ostali igrači. Treba što pre zaboraviti ovu utakmicu, čeka nas borba za medalju. Nadam se da ćemo i sutra u skladu sa našim pristupom, koji smo imali do sada, odigrati veoma važnu utakmicu – dodao je Grbić.

Večeras jedan od najboljih igrača u timu Srbije sa 30 postignutih poena Ivan Miljković rekao je da se nada da poraz neće uticati negativno na ekipu i dodao da su svi igrači dali sve od sebe.

-Nadam se da ova utakmica neće uticati na nas da odigramo završnicu turnira na visokom nivou. Odigrali smo dobro svaki set, na poen dva razlike, vodili smo u taj-brejku, ali smo napravili par početničkih manjkavosti, koje su oni uspeli da iskoriste i proekrenu rezultat -rekao je Miljković.

Povezana vest:  XXIX EP 2015., Poraz odbojkaša Srbije od Rusije, naredni korak osmina finala EP

-Svaki set je do kraja odigran maksimalno, drago mi je što smo dali sve od sebe, a što nije išlo – nije išlo… Ostvarili smo dobar rezultat, ostaje nam da sutrašnju utakmicu odigramo još bolje, mislim da to možemo – dodao je korektor Srbije.

Primač Srbije Bojan Janić bio je kritičniji o igri svog tima.

-Odigrali smo čudnu utakmicu, nismo briljirali ni u jednom setu, igrali smo stegnuto. I ova dva seta smo dobili jer su oni mnogo grešili, igrali su hazarderski, ali su puno dobili time. Možda su imali sreće, ali mislim da su zasluženo pobedili. Glavu gore, medalja na SP je velika stvar, moramo da skupimo snagu i sutra pobedimo – rekao je Janić.

Selektor Srbije Igor Kolaković smatra da njegovi igrači nisu ušli u meč sa previše emocija i da tim nije ponovio dobru igru iz prethodnih utakmica na Svetskom prvenstvu.

Povezana vest:  KADETKINJE – X EP 2013., Turska u polufinalu

-Odigrali smo dobar, uzbudljiv meč. Prvi set smo dobili izuzetno kvalitetnom i preciznom igrom, ali kao da nismo igrali sa dovoljno emocija. U drugom setu je već bilo kasno, jer su Kubancu

uhvatili ritam, a to se videlo i u trećem setu, kada smo u završnici imali set lopte ali nismo uspeli da ih realizujemo. Četvrti set smo takođe igrali bez samopouzdanja koje je potrebno za ovakve mečeve – rekao je on.

-Međutim, to su detalji, igrali smo sjajan meč, polufinale Svetskog prvenstva zahteva dosta napora, u taj-brejku smo vodili, ali je Kuba odigrala kvalitetno i sa tri bloka rešila meč. Ostaje nam da što pre da zaboravimo ovaj meč i vratimo se u normalu. Sutra igramo ništa manje važan meč protiv verovatno kvalitetnijih protivnika Italije, koja igra pred svojom publikom i neprikosnovenog Brazila – dodao je on.