dejan_stankovic_srb_estKVALIFIKACIJE ZA EP 2012

 

Stanković: Žestoko protiv Italije

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković izjavio je danas da naš tim ima šanse protiv Italije u kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope koja se igra sutra u Đenovi, ukoliko bude igrao žestoko i bez kalkulacija.

-Mi smo reprezentacija jednog ponosnog naroda. Ukoliko utakmici priđemo žestoko i uz pobednički mentalitet, možemo da se nadamo povoljnom rezultatu – rekao je Stanković italijanskim novinarima.

Stanković je istakao da je poznavanje italijanskih igrača „važno oružje“ u predstojećem meču.

Povezana vest:  Hamburg otpustio Eninga, Kardozo novi trener

-Moji saigrači dobro poznaju Italijane i svesni su njihovih kvaliteta. Moramo da budemo veoma oprezni – rekao je Stanković.

Kapiten srpskog tima dodao je da će izabranici Vladimira Petrovića Pižona pokušati da iznenade Italiju na njenom terenu.

-Iako igramo kao gosti, spremni smo za meč sa Italijanima i pokušaćemo da iskoristimo i kaznimo svaku njihovu grešku – rekao je Stanković

Prvotimac Juventusa Miloš Krasić kaže da „Italija nije bolja od nas, ni individualno, ni timski“.

-Svestan sam koliko smo razočarali zbog poraza od Estonije u Beogradu. Taj poraz, ipak, ne može da ospori činjenicu da ova reprezentacija ima kvalitet. Treba samo da se konsolidujemo i psihološki vratimo na nivo koji smo imali u prethodnim kvalifikacijama – rekao je Krasić.

Povezana vest:  Uhapšena petorica fudbalera zbog nameštanja utakmice

Štoper naše reprezentacije Aleksandar Luković istakao je da predstojeća utakmica „budi najveći motiv u igračima“, iako „po mnogima, derbi u Italiji dolazi u nevreme“.

-Nismo zaboravili da igramo fudbal – poručio je štoper „orlova“.

Zoran Tošić je naglasio da je ključi faktor pred utakmicu sa Italijanima „povratak samopouzdanja“ poljuljanog u porazu protiv Estonije. „Ono što je bilo, treba da ostane iza nas. Pred utakmicu protiv Italije ne bi smelo da se priča o Estoniji, šta god da nam se dogodilo. Treba da podignemo glavu, da opet počnemo da verujemo u sebe i na teren izađemo ubeđeni da možemo do pobede. Čak ni favorit kakav je Italija ne bi smela da nas uplaši“, poručio je Tošić.

Povezana vest:  Pobeda Partizana u prvoj pripremnoj utakmici

Utakmica Italija – Srbija na programu je u utorak u Đenovi od 20,50 časova.

PHOTO: ataimages.rs