Dani Alves of BrazilBrazil savladao Ukrajinu sa 2-0

 

Prijateljsku fudbalsku utakmicu na Pride Parku u Derbiju odigrale su brazilska i ukrajinska reprezentacija. Slavili su Južnoamerikanci 2-0.

Dani Alveš i Aleksandre Pato bili su strelci za slekeciju na čijoj klupi sedi Mano Menezes koji ni nakon posle 270 selektorskih minuta nije video kako njegova ekipa iz svoje mreže vadi loptu. Podsetimo, debitovao je Menezes na klupi Brazilaca 2-0 pobedom protiv Sedinjenih Američkih Država, nakon čega je usledilo i 3-0 slavlje protiv Irana.

Povezana vest:  Pripreme “Građevinara” za nastavak JSL počinju 9. januara

U susretu odigranom u ponedeljak Brazil je bio dominantna ekipa čija pobeda nije dolazila u pitanje i koja je mogla da bude i izraženija. Isto tako, poneku šansu za pogodak (jedan je i poništen) stvorili su suorganizatori, uz Poljsku, Evropskog fudbalskog prvenstva 2012. godine.

Brazil je utakmicu započeo s Milanovim napadačkim dvojcem Patom – Robinjo. Robinjo je bio zaslužan za asistenciju kod prvoga gola (ubacivanje s leve strane) kojeg je u mrežu volej-udarcem spremio Dani Alveš u 25. minuti. Još je konkretniji bio Pato, strelac za 2-0. Primivši loptu Karlosa Eduarda (s desne strane), oslobodio se čuvara, okrenuo i levom nogom pogodio za konačan rezultat susreta u 64. minutu.

Povezana vest:  Roben odbio ponudu Juventusa

Dodajmo ovome da je ovaj susret bio stoti za Anatolija Timoščuka u dresu ukrajinske reprezentacije.