Pavel-NedvedNedved član Upravnog odbora Juventusa

 

Bivši češki fudbalski reprezentativac i član Juventusa Pavel Nedved izabran je u Upravni odbor torinskog kluba, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu italijanskog prvoligaša. Nije precizirano koju će funkciju Nedved obavljati, ali se pretpostavlja da će dugogodišnji prvotimac Juventusa biti veza između Upravnog odbora i ekipe.

Nedved je igračku karijeru završio 2009. godine, a bio je jedan od najzaslužnijih za titule koje je „Stara dama” osvojila 2002. i 2003. godine u Seriji A.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Zvezda na trećeligaša Slogu u najjačem sastavu

Češki internacionalac je bio u klubu i u godinama.kada je Juventus zbog skandala sa nameštanjem rezultata utakmica kažnjen izbacivanjem iz prve lige i oduzimanjem obe titula osvojenih 2005. i 2006. godine.

Nedved je bio dobitnik „Zlatne lopte” 2003. godine, kada je ekipi pomogao da se plasira u finale Lige šampiona, koje je dobio Milan boljim izvođenjem jedanaesteraxca, a u kojem on nije igrao zbog suspenzije.

Povezana vest:  Rezultati utakmica 31. kola i tabela Bundeslige Nemačke

Nedved je za Juventus igrao 244 puta i postigao 51 gol, a boje Češke branio je 91 put i bio strelac 18 golova u periodu od 1994. do 2006. godine.

Nedved je dao najveći doprinos reprezentaciji Češke koja je igrala u finalu prvenstva Evrope 1996. godine.