carlos_vela_meksikoVela i Huarez pretnjom bojkotom oterali direktora reprezentacije Meksika

 

Direktor Meksičkog fudbalskog saveza i treći čovek federacije po hijerarhiji, Nestor De la Tore, podneo je ostavku na svoju dužnost.

De la Tore nije mogao preći preko činjenice da su reprezentativci kažnjeni zbog žurke posle prijateljske utakmice s Kolumbijom odigrane 7. septembra (1:0 pobeda Meksika) zapretili bojkotom reprezentativnih utakmica zbog suspenzija koje im je on izrekao, te da su javno zatražili njegovu ostavku.

Podsetimo na slučaj: Karlos Vela i Efrain Huarez navodno su organizirali zabavu u hotelu u Montereju nakon tog dvoboja te su dobili suspenzije od šest meseci “jer su krivi za kršenje četiri člana pravilnika o kodeksu ponašanje nacionalne vrste“. Ostala 11-orica igrača koji su kažnjeni novčano sa 50.000 pesosa (2941 euro) su Đovani dos Santos, Havijer Hernandez, Guiljermo Oćoa, Francisko Rodriguez, Karlos Salcido, Andres Guardado, Herardo Torado, Pablo Barera, Rafael Markez, Enrike Eskuda i Hektor Moreno.

Povezana vest:  Slovan Liberec prvak Češke

Rafael Markez, bivši srednji odbrambeni igrač Barselone, a danas Nju Jork Red Bulsa, nakon toga je obznanio da su kažnjeni reprezentativci poslali pismo Meksičkom fudbalskom savezu; u njemu su napisali da nisu zaslužili takve drakonske kazne, da su razočarani što je priča uopšte završila u javnosti i insistirali su da ih se, dok se situacija ne reši, ne zove u reprezentaciju.

Povezana vest:  Zvezda poražena od Voždovca, Partizan pred titulom

Od 13-orice fudbalskih reprezentativaca koje su kaznili zbog kršenja discipline, za prijateljski meč protiv Venecuele 12. oktobra Meksikanci su pozvali svu 11-oricu raspoložovih. Na spisku privremenog selektora Efraina Floresa nisu se našli samo Arsenalov napadač Karlos Vela i Seltikov odbrambeni igrač Efrain Huarez.

Markez je rekao da se nakon dobijanja poziva predomislio te da će i dalje igrati za reprezentaciju.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Rad ubedljiv, Borac pobedio u gostima

Nestor De la Tore odlučio je da se povuče iz saveza. Obrazložio je i zašto:

-Igrači su zatražili moje javno izvinjenje. Znači, trebao bih javno da im se izvinm jer sam primenjivao pravila! Ne mogu to prihvatiti i zbog toga sam podneo ostavku. Niko me nije terao na to ili napravio bilo kakav pritisak, odluka je samo moja. Naprosto ne mogu da prihvatim da reprezentativci postavljaju bilo kakve uslove svog igranja u reprezentaciji – objasnio je direktor saveza.