LiverpoolSud o prodaji Liverpula odlučuje u sredu

 

Sudija nadležnoga londonskog suda u sredu će odlučiti da li su stečeni uslovi za prodaju FC Liverpula, najtrofejnijega engleskoga fudbalskog kluba u istoriji.

Celi su utorak u sudnici saslušavani zastupnici američkih vlasnika kluba, Toma Hiksa i Džordžea Žileta, kao i pravni zastupnici Royal Bank of Scotland (RBS), najvećeg poverenika kluba, koji preti stečajem jer mu klub duguje 200 miliona funti.

Povezana vest:  Gvardiola: Nećemo poslati ponudu za Markizija

U uzajamnim optuživanjima zastupnika dveju stranaka raspravljalo se o tome da li su Amerikanci imali pravo na smenu dva vodeća klupska operativaca Martina Broutona i Kristiana Purslova, koji su na funkcije postavljeni uz saglasnost s RBS-om, i koji su krenuli u provođenje kupoprodajnog postupka prihvativši ponudu New England Sports Venturesa (NESV), kompanije koja u vlasništvu drži američku bejzbolsku ekipu Boston Red Sox.

Povezana vest:  Kaka nije u Murinjovim planovima

Amerikanci, koji su još hteli da licitiraju s cenom i dobiti bolju ponudu, osporili su proces pokušavši da smene direktore.

Advokat RBS-a Rikard Snovden zato ih je optužio za „opstrukciju kupoprodajnog procesa, te proračunato kršenje sporazuma“.

U međuvremenu je došla bolja ponuda od one NESV-ove. Sinagpurski biznismen Peter Lim ponudio je 320 miliona funti za kupovinu kluba, zagaranovavši pritom istodobno 40 miliona funti za trenutno jačanje ekipe.

Povezana vest:  Sivić: Srpemni smo za Italiju

Kako će sve skupa završiti, biće jasno u sredu. Da li sudija za pravo Hiksu i Žiletu, RBS će u petak pokrenuti stečajni postupak, te time automatski, prema pravilima Premiershipa, oduzeti klubu devet premierligaških bodova.