srb_ekipa_estKVALFIKACIJE ZA EURO 2012

Utakmica Italije i Srbije još nije zvanično prekinuta

 

Utakmica između Italije i Srbije u Đenovi, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo još zvanično nije prekinuta, preneli su večeras italijanski mediji. Kako je prenela televizija RAI, u toku je sastanak delegacija italijanskog i srpskog fudbalskog saveza s predstavnicima Evropske fudbalske unije (UEFA) i utakmica još nije zvanično prekinuta.

Povezana vest:  FK Novi Pazar osudio incidente u Kruševcu

Na skoro ispražnjenom stadionu „Luiđi Feraris“ u Đenovi ostali su samo novinari i srpski navijači. Televizija je snimila pojedine italijanske reprezentativce koji su se obukli u odela i ne nameravaju da nastave utakmicu.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije prekinuta je posle samo pet minuta igre zbog nereda koje su srpski navijači pravili na stadionu „Luiđi Feraris“.

Povezana vest:  "Figaro": Ibrahimović zatražio vizu za SAD

Utakmica je i počela sa nešto više od 35 minuta zakašnjenja zato što su srpski huligani, kojih je u Đenovi oko 2.000, pre meča upalili nekoliko baklji, bacali dimne borbe, ali i napali golmana „orlova“ Vladimira Stojkovića.

Italijanski mediji navode da su srpski huligani nerede pravili i u samom gradu pred početak meča. Navodno su demolirali nekoliko radnji, pisali grafite na spomenicima kulture i sukobili se sa policijom.

Povezana vest:  Klinsman: Imali smo sreće, moramo bolje