FK_Partizan_logoLIGA „B“ TIMOBA, 5. KOLO

Nova pobeda Partizana

 

Partizan – OFK Beograd 2:1 (1:1)

Gledalaca: 500.

Sudija: Dejan Filipović – Beograd

Pomoćnici: Vladan Radulović i Miroljub Petković – Beograd

Strelci: Brkić u 23’ za OFK Beograd, a Šćepović u 31’ i Đoković u 80’ za Partizan

Žuti kartoni: Mijatović u 13’, Brkić u 34’, Marković u 53’, Rodić u 74’ OFK Beograd, a Pilica u 67’ i Aškovski u 87’ za Partizan.

 

PARTIZAN: Živković (Tomić od 76’), Miljković (Pilica od 46’), Aškovski, Jovanović (Ostojić od 46’), Stanković (Aksentijević od 64’), Smiljanić (Ranđelović od 46’), Davidov, Babović (Kamara od 46’), Tomić, Bogunović, Šćepović (Đoković od 74’).

 

OFK BEOGRAD: Topalović, Marković (Popović Mladen od 62’), Milenović (Crnomarković od 89’), Mijatović, Popović Igor, Brkić, Mišan (Pjević od 64’), Jelić (Đoković od 84’), Aleksić, Merdović (Takacs od 64’), Simić (Rodić od 46’).

 

Predivna fudbalska predstava danas popodne na Zemunelu! Puno srce, pune oči fudbala. Rezervisti (ako se to uopšte može reći) OFK Beograda i Partizana priredili su zadovoljstvo prisutnim gledaocima, a bilo ih je oko 500.

Prvih 20 minuta meča gosti sa Karaburme bolje su ušli u meč, igrali čvrsto, odlično stajali na terenu i kombinatornom igrom zadavali dosta muke crno-belima, koji su, očigledno, slabije ušli u meč. U tom periodu bilo je pretnji sa obe strane, ali su i odbrane suparnika bile na nivou, a posebno je dobar bio Marko Jovanović. Ipak, u 11’ „Romantičari“ su prvi imali pravu priliku, kada je posle odlične kombinacije Milenović izbio sam pred Živkovića, a ovaj izvanredno ušao u šut i sprečio vođstvo gostiju. Isto to ponovilo se na drugoj strani u 18’, kada je danas za asistencije raspoloženi Šćepović ćušnuo loptu u prostor Bogunoviću, koji se našao oči u oči sa golmanom, ali je Topalović bio na visini zadatka i odbranio šut. Već u 22’ Miljković je upošljen od Babovića ušao u kazneni prostor sa desne strane, malo iskosa, usledio je šut, ali je Topalović izbio u korner. Iz kornera Babović idealno nabacuje na drugu stativu, gde je sačekuje Neca Tomić i sa 5-6 metara glavom šutira pored gola.

Povezana vest:  Del Boske ne veruje u doping u fudbalu

Svoju odličnu igru sa početka meča, gosti su krunisali u 23’, i to na kakav način: Lopta je kroz pasove kružila oko kaznenog prostora, i kada je do nje došao Brkić, usledio je strahovit šut, koji je završio u desnim rašljama gola Živkovića za vođstvo „plavih“.

U 30’ velika šansa za crno-bele, kada je Tomić idealno izveo korner, kod ivice peterca sa desne strane sačekuje je Šćepović i iz prve šutira, ali ona završava na spoljnoj maloj mrežici. Samo minut kasnije rezultat je poravnat…Bogunović je sa leve strane bio asistent Šćepoviću, a ovaj je hitro reagovao i podmetnuo nogu na oštru loptu, koja je završila u mreži za 1:1.

Povezana vest:  Maradona: Mesi je sa mnom bio pet puta bolji

Bogunović je u 40’ pokušao lucidnim lobom sa oko 40 metara, ali je Topalović bio na mestu i uhvatio živu loptu. Na drugoj strani Aleksić je uputio gromovit šut sa oko 16 metara, ali je lopta prohujala pored desne stative Živkovića. Minut kasnije Mišan je opalio sa ivice česnaesterca, ali je Smiljanić u pravom trenutku ušao u blok i sprečio nagoveštaj gola, poslavši loptu u korner.

Kako je završeno prvo, tako je nastavljeno i drugo poluvreme, iako su izvršene brojne izmene u oba tima. Ipak, Partizan je uspostavio svoju igru i dominirao do kraja meča, sa izuzetkom nekih polukontri „plavih“.

Priču je otvorio Ščepović odličnim udarcem sa ivice 16 metara, ali je lopta prozujala tik pored gola. U 67’ minutu videli smo veliku šansu, kada je Šćepović spojio sa golom Bogunovića, koji je izleteo sam pred Topalovića, ali je umesto da šutira iz prve, produžio korak i posle šuta, Topalović je uspeo da odbrani gol.

Ako smo pomislili da je ovo bila šansa meča, demantovao nas je Medo u 71’, kada je ponovo Šćepović u maniru Saše Ilića gurnuo pas u prazno, Meda je uleteo kao tane, izašao sam jedno 10 metara ispred Topalovića, krenuo ka njemu, lažnjakom ga bacio na talon i kada mu je ostalo da samo ćušne loptu u prazan gol, on je udario kontra lažnjak, ponovo bacio golmana, ali je posle šuta Topalović uspeo krajnjim naporom da odbrani. Šteta, bio bi to predivan gol.

Povezana vest:  Venger: Nemoguće je Mundijal organizovati u januaru ili februaru

Već u 74’ Bogunović je idealno poslužio Medu, koji je izašao ponovo jedan na jedan sa golmanom, ali je Topalović opet izašao kao pobednik .

Ipak, Topalović je konačno kapitulirao u 80’, kada je Davidov sa desne strane levom nogom idealno centrirao na ivicu peterca, tu je uleteo Đoković i glavom smestio u mrežu za vođstvo i pobedu od 2:1. Vihorni Đoković je u 86’ pokušao lobom sa 40 metara, uspeo je da prebaci istrčalog Topalovića, ali je lopta otišla pored gola.

Poslednju veliku šansu na meču imali su „plavi“, posle kornera i pravog karambola u kaznenom prostoru Partizana, ali je na kraju neko iz gužve sa 3-4 metra, umesto u mrežu, „vratio“ loptu golmanu Tomiću u ruke. U poslednjem minutu Bogunović je stigao jednu dugačku loptu na samoj aut liniji, odigrao povratnu ka Davidovu, koji je iz punog trka opalio iz sve snage, ali je lopta odletela preko gola.

To je bio i poslednji detalj sa ovog izvanrednog meča, koji je komotno mogao da ponese epitet – prvenstveni, kako zbog izuzetne borbenosti i sa puno istrčavanja oba rivala, tako i lepih poteza, šansi, taktičkih nadmudrivanja… Sve to kompletno, doprinelo je utisku da smo gledali odličan meč, bez ostatka.