Fabio_CapelloKVALIFIKACIJE ZA EURO 2012

Fabio Kapelo: Golman Crne Gore je bio nesavladiv

 

Selektor engleske reprezentacije Fabio Kapelo izdvojio je golmana Crne Gore i mađarskog Videotona Mladena Božovića (26) kao ključnu figuru dvoboja na Vembliju u kvalifikacijama za EURO 2012. Podsećanja radi, Engleska i Crna Gora sinoć su odigrale nerešeno 0:0. Tako je gostujuća ekipa, koju predvodi hrvatski trener Zlatko Kranjčar, zadržala vodeću poziciju na tabeli G Grupe, sa 10 bodova iz četiri nastupa, a i dalje su bez primljenog gola, a Engleska je druga sa sedam bodova i utakmicom manje.

Povezana vest:  Još jedan dokaz Jabulanijeve (ne)kvaliteta

-Golman Crne Gore Mladen Božović bio je večeras nesavladiv. Imali smo četiri ili pet dobrih prilika, ali on je svaki put bio na visini zadatka. Trebamo da respektujemo i reprezentaciju Crne Gore, kao i činjenicu da su oni i u četvrtoj uzastopnoj kvalifikacionoj utakmici ostali netaknute mreže. Njihova odbrana je vrlo kompatibilna i čvrsta. Nikada nije lako igrati protiv ekipe koje se jako dobro brane i kojima je teško zabiti gol – izjavio je italijanski strateg Engleske Fabio Kapelo, i kratko dodao:

Povezana vest:  Bajern otpustio Van Gala!

-Nedostajao nam je zadnji pas pred njihovim kaznenim prostorom. Igrači Crne Gore jako su dobro pritiskali naše igrače na području organizacije igre.

Na pitanje da li je bila greška što Engleska nije odigrala prijateljsku utakmicu u petak, kako bi se još malo uigrao tim, Kapelo je odgovorio:

-Ne, ne. U prvom poluvremenu smo nastojali što više da imamo loptu u svom posedu i pokušavali smo da pronađemo prostor za zadnji pas. U nastavku smo promenili stil igre i pokušavali više sa dugim loptama, ali ni to nije dalo rezultata.

Povezana vest:  Boaći: Okrećemo se Kelnu