uefa_logo copyKVALIFIKACIJE ZA EURO 2012

UEFA pokrenula istragu o incidentima u Đenovi

 

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) pokrenula je danas istragu o incidentima na prekinutoj utakmici Italija-Srbija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

-Istraga će obuhvatiti sve okolnosti koje su dovele do incidenata na utakmici u Đenovi. Kada prikupimo sve potrebne informacije od delegata i sudije ove utakmice, iznećemo slučaj pred Disciplinsku Komisiju – navodi se u saopštenju UEFA.

Povezana vest:  Tevez ponovo u reprezentaciji Argentine posle tri godine

Dodaje se da su moguće kazne u rasponu od novčanih, preko oduzimanja bodova, igranja pred praznim tribinama, ali i izbacivanje iz kvalifikacija za EP 2012. godine. Navodi se i da će sastanak Disciplinske komisije najverovatnije biti 28. oktobra.

Pre utakmice grupa navijača Crvene zvezde pokušala fizički da se obračuna sa bivšim golmanom svog tima, Vladimirom Stojkovićem, koji je nedavno prešao u Partizan.

Povezana vest:  POLUFINALE LAV KUP SRBIJE, Igrači i Partizana i Zvezde na skeneru

Huligani iz Srbije su se i posle utakmice sukobili sa policijom, koja je uhapsila 17 osoba. Italijanski mediji navode da je među uhapšenima i vođa grupe koja je izazvala nerede, Ivan Bogdanov, član navijačke grupe Crvene zvezde, Ultra bojs.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije prekinuta je posle samo šest minuta igre zbog nereda koje su srpski navijači pravili na stadionu „Luiđi Feraris“.

Povezana vest:  Blater: FIFA nije korumpirana, Englezi ne znaju da gube

Utakmica je i počela sa nešto više od 35 minuta zakašnjenja zato što su srpski huligani, kojih je u Đenovi bilo oko 2.000, pre meča zapalili nekoliko baklji, bacali dimne borbe, i napali golmana Vladimira Stojkovića.

Huligani su na tribini spalili zastavu Albanije i uzvikivali: „Ubij, ubij Šiptara“.