FUDBALSKA-LOPTASportski savez Srbije: Huligani nisu potrebni srpskom sportu

 

Sportski savez Srbije oštro je osudio „nezapamćeno“ divljanje srpskih huligana na sinoćnoj utakmici sa fudbalskom reprezentacijom Italije u Đenovi i ukazao da takvi ljudi nisu dobrodošli u srpskom sportu.

-Ovakvi ‘navijači’ nisu dobrodošli niti potrebni srpskom sportu, jer nanose veliku štetu ugledu zemlje, koja je više godina gradila imidž sportske nacije, a njeni sportisti bili cenjeni ambasadori – navodi se u današnjem saopštenju Sportskog saveza Srbije.

Povezana vest:  Zvezda čeka Radnički, Partizan ponovo u Surdulici

-Sinoćni događaji u Đenovi ne mogu se ničim opravdati jer je bačena tamna senka na sve sportiste u Srbiji, a najružnija slika divljačkog i sramnog ponašanja obišla je ceo svet – dodaje Sportski savez Srbije.

Srpski huligani su prekinuli duel Srbije i Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto su neprestano ubacivali baklje na teren stadiona „Luiđi Feraris“. Prethodno su pravili nerede i u centru Đenove, a napali su i autobus sa srpskim reprezentativcima.

Povezana vest:  Mihajlović: Uvek ću biti uz Karadžića

-Čestitamo našim reprezentativcima zbog hrabrog i patriotskog ponašanja i jer su izdržali veliku torturu grupe huligana koji su obrukali našu zemlju i naš narod – ističe se u saopštenju.

-Sportski savez Srbije će u saradnji sa svojim članicama pomoći našim sportistima i svom narodu da se što pre izbrišu ružna sećanja sa sinoćne nemile događaje koje su izazvali huligani, a ne ljubitelji sporta i građani zemlje Srbije – navodi Sportski savez.

Povezana vest:  Nemanja Nikolić četiri nedelje van terana