michael_platini_1Platini šokiran incidentima, traži nultu toleranciju

 

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini rekao je da je šokiran incidentima u Đenovi i podsetio da se ta organizacija zalaže za nultu toleranciju kada je u pitanju nasilje na stadionima.

-Vraćao sam se iz Holandije (gde je gledao pobedu domaćeg tima od 4:1 nad Švedskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo) kada sam video slike sa utakmice Italija – Srbija i bio sam šokiran. Podsećam da se Uefa zalaže za politiku nulte tolerancije prema nasilju – rekao je Platini.

Povezana vest:  30. KOLO FRANCUSKE LIGE, Okser i dalje u borbi za titulu

Platini je bio član Juventusa tokom tragedije na stadionu Hejsel 1985. godine, kada je poginulo 39 navijača u neredima. On je vodećem francuskom sportskom dnevniku Ekip (L’Equipe) rekao da ima „previše loših uspomena na nasilje“.

-Očekujem kompletne rezultate istrage i odluke fudbalskih disciplinskih tela… Saradnja s vlastima je ključ u borbi protiv ove pošasti, a to ću i tražiti na najvišem nivou u zemljama koje je najviše pogodio ovaj problem – preneo je list na svom sajtu Platinijeve reči.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Dinamo, Benfika, Tvente i Spartak u četvrtfinalu LE

Uefa je danas pokrenula istragu i mogla bi da preduzme kaznene mere protiv Srbije. U zavisnosti od presude, moguća kazna kreće se u rasponu od ukora do novčane kazne ili suspenzije ili isključenja iz ovog takmičenja ili budućih.