mark_van_bomel_bajernBajern se žali UEFA-i zbog ponašanja Holanđana

 

U novoj epizodi sukoba između Bajerna i Holandskog fudbalskog saveza (KNVB) čelnici bavarskog kluba odlučili su i službeno da se žale Evropskoj federaciji (UEFA). Nakon što je optužio Holanđane da su krivi za pogoršavanje stanja Arjena Robena koji se sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi vratio sa teškom povredom zadnje lože, u Bajernu sada tvrde da su svetski vicešampioni krivi i za situaciju vezanu uz Marka van Bomela.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Giger prvi američki sudija u drugoj fazi SP

Povredio je koleno prošli petak u utakmici kvalifikacija za Euro 2012 protiv Moldavije. Igrao je, uprkos tome, 72 minute i u utorak u dvoboju u kojem je Holandija savladala Švedsku sa 4:1.

U Bajernu tvrde da su za povredu svog igrača saznali iz novina, a na njihov zahtev da se Van Bomel vrati u klub i pre utakmice protiv Švedske, stigao je negativan odgovor.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati, strelci i tabela osmog kola Super lige

-Nakon što se Bajernov kapiten Mark van Bomel u sredu vratio u klub, pregledao ga je dr. Dr. Hans-Vilhelm Miller-Vohlfahrt. U desnom je kolenu dijagnosticirao rupturu fascije – pojasa vlaknastog tkiva koje okružuje mišiće, grupe mišića, krvne žile i živce. Zbog te povrede Van Bomela sada čeka pet dana mirovanja i nakon toga pet dana terapije. Zato neće moći da igra protiv Hanovera u Bundesligi i Kluža u Ligi šampiona, a možda i duže – naveo je Bajern u saopštenju.

Povezana vest:  Titula prvaka Evrope Interu donela skoro 50 miliona evra

-Obavestićemo UEFA-u o celom slučaju, a zadržavamo i mogućnost tužbe protiv KNVB-a – dodaje se u saopštenju.