Petar_Golubovic_-_donji_red,_prvi_s_leva

NIKE THE CHANCE – SRBIJA U POLUFINALU
Petar Golubović impresionirao trenere Barselone
 
Na sinoćnoj svečanosti u kompleksu fudbalskog kluba Barselona proglašeno je 52. polufinalista Nike-ovog globalnog takmičenja The Chance. Velika tenzija nije bila problem za predstavnika Srbije, Petra Golubovića, koji je kao drugi pročitani, zauzeo mesto u Prvom timu za polufinalno nadmetanje. Polufinalisti će već danas imati priliku da ponovo pokažu svoje sposobnosti u polufinalnim mečevima i da pokušaju da impresionaju trenere.
„Zadovoljan sam svojim učinkom. Uslovi su sjajni i upoznao sam mnogo ljudi iz celog sveta. Ovo je svakako veliko iskustvo koje ću, bez obzira na ishod, pamtiti celoga života. Siguran sam da ćemo iz ove akademije svi izaći kao bolji igrači“ – rekao je Petar neposredno pred proglašenje polufinalista.
Glavni trener, Džimi Giligan, imao je i reči utehe za 48 igrača koji nisu prošli u polufinale: „Sinoć su nijanse odlučile. Vrhunski treneri i skauti su svakog igrača ocenjivali po učinku i nivou na kome je igrao u poslednja tri dana. Na onima koji nisu prošli u polufinale je veliki posao, moraju da pokažu jak mentalitet i nastave put ka cilju koji su sebi postavili“. Giligan je imao poruku i za polufinaliste: „Svi takmičari koji su prošli dalje moraju da nastave da se bore. U naredna dva dana moraju da daju sve od sebe, da ostave i srce i dušu na terenu“.
Predstavnik Srbije, Petar Golubović, konstantno nastavlja da impresionira trenere. U prvoj polufinalnoj utakmici, kao kapiten je predvodio svoj tim koji je pobedio rezultatom 3:1, čime je opravdao status favorita za najboljih 16 takmičara.

 

Povezana vest:  Trener Tromsoa: Imamo dovoljno iskustva da prođemo dalje