vladimri_stojanovic_par_arsJELEN SUPERLIGA

Stojković već sutra na golu Partizana

 

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković braniće za Partizan na sutrašnjoj utakmici sa Smederevom u osmom kolu Super lige, uprkos incidentu u utorak kada su ga u Đenovi napali srpski huligani.

-Razgovarao sam više puta sa njim (Stojkovićem), rekao sam mu da on odluči. Stojković mi je rekao da ne vidi razlog da ne brani. Kazao je da motivisan i koncetrisan – rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević na današnjoj konferenciji za novinare.

Stanojević, međutim, zbog zdravstvenih problema neće moći da računa na ove sezone najboljeg igrača Klea, kao i kapitena Mladena Krstajića. Almami Moreira zato će biti u startnoj postavi crno-belih na meču koji će se u Beogradu igrati sutra od 18 sati. U tim će se vratiti i Pjer Boja, ali je pitanje koliko će Kamerunac igrati.

Povezana vest:  Manćini: Baloteli će biti još bolji

Pripreme crno-belih, ipak, donekle su ometene incidentom iz Đenove, kada su navijači Stojkovićevog bivšeg kluba Crvene zvezde, gnevni zbog njegovog dolaska u Partizan, napali reprezentativnog golmana pred duel sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

-Oseća se razočarenje u ekipi. Kada sportista, kome je nacionalni tim sve u životu, vidi šta se dešava reprezentativcu koji je u protekle četiri godine najbolje ocenjeni igrač u ekipi… normalno je da ima emocija – kazao je Stanojević.

Duel sa Smederevom za Partizan je uvod u seriju teških mečeva, prvo sa Bragom u Ligi šampiona, a potom i sa Crvenom zvezdom. Crno-beli će u tom periodu morati da poprave utisak iz dva poslednja kola u Super ligi u kojima su igrali bez golova sa Spartakom i izgubili u Novom Sadu od Vojvodine.

Povezana vest:  Nejmar putuje u Južnu Ameriku uprkos povredi

-Igrali smo 16 utakmica ove sezone. Bili smo loši samo u Novom Sadu, dok protiv Spartaka nismo igrali najbolje, već nešto lošije, ali daleko smo od krize. Igramo atraktivno, postižemo dosta golova – ocenio je Stanojević.

Trenera Partizana ne brine ni ponašanje pojedinih igrača na susretu sa Vojvodinom, pre svih Nemanje Tomića i Milana Smiljanića, koji su isključeni na tom meču, pa ih je klub novčano kaznio.

Povezana vest:  Trener Rada Nikolić: Hrabro na Partizan

-Samo želim da oni budu isti kao i pre, a da se događanja iz Novog Sada ne ponove. Ako se ponove odstranićemo ih iz kluba. Oni treba da su iznutra ratnici, a spolja nasmejani – kazao je.

Divljanje huligana u Đenovi pokrenulo je i ideju o odlaganju večitog derbija sa Zvezdom zbog bezbednosnih rizika.

-Derbi je praznik, svetinja i protiv sam odlaganja. Ali bezbednost igrača je prioritet i ako nadležni organi procene da ne postoje uslovi za njegovo održavanje… To je naša realnost. Ja se ne plašim nikoga, odrastao sam 90-ih godina u Srbiji. Brinem samo da ne razočaram naše navijače porazom – istakao je Stanojević.