partizan_par_arsAlbert Nađ: Zaštitićemo svakog reprezentativca

 

Koordinator Partizana za sportska pitanja Albert Nađ izjavio je danas da će taj fudbalski klub učiniti sve da zaštiti reprezentativce Srbije, bez obzira na dres koji nose. Nađ, ipak, novinarima na stadionu Partizana nije rekao da li to znači i da će klub unajmiti telohranitelje za golmana Vladimira Stojkovića, koga su u utorak u Đenovi napali navijači njegove bivše ekipe Crvene zvezde, gnevni zbog transfera u rivalski tim.

-To je bio vandalski čin. Fudbalski kub Partizan će učiniti sve što može kako bi zaštitio bilo kog reprezentativca koji brani ponos Srbije. Bez obzira na boju dresa – kazao je Nađ.

Povezana vest:  Gatuzov povratak odložen zbog predoziranosti lekovima

-Svakom sportisti treba da bude omogućeno da izabere svoj klub, da svoj ugovor profesionalno odradi i da ima mir i u profesionalnom i u privatnom životu… Mi kako klub, međutim, ne možemo mnogo toga da uradimo na tom planu. Postoje nadležni organi za to – dodao je.

Nađ nije želeo da odgovori na pitanje koliko je uprava Zvezde odgovorna za bes njenih navijača usmeren ka Stojkoviću. Nije imao odgovor ni na pitanje da li su oba večita rivala donekle kriva za veliku tenziju zbog teških međusobnih optužbi iz prošle sezone.

Povezana vest:  Leće prekinuo seriju Intera

-Ne bih ništa govorio o Zvezdi… A Partizan ima izvanrednu saradnju sa svojim navijačima, koji su i na poslednjem derbiju i na evropskoj sceni ove sezone pokazali da su svesni da samo fer bodrenjem mogu da pomognu svom klubu… Navijači treba da shvate da je krajnje vreme da se urazume. Neko mora nešto da uradi – kazao je Nađ.

Funkcioner Partizana nije negirao da je atmosfera previše užarena.

-Da se sutra igra derbi Zvezde i Partizana, a ne sledeće nedelje, ne znam ko bi mogao da garantuje da će biti ispunjeni uslovi za njegovo održavanje. I ja bih bio u nedoumici – rekao je Nađ.

Povezana vest:  “THE CHANCE” - NIKE POTRAGA ZA NAJBOLJIM FUDBALSKIM AMATEROM, Pep Gvardiola poziva sve mlade fudbalere da pokažu svoj talenat

Trenutna situacija već je pokrenula inicijativu da se večiti derbi, koji je zakazan za 23. oktobar, odloži ili igra pred praznim tribinama.

-Ne znam šta je najpametnije. Stalno zovemo publiku na stadione, a onda treba da najveću utakmicu u Srbiji igramo pred praznim tribinama. Sigurno je, ipak, da mnogi roditelji sada razmišljaju da li da deci dozvole da dođu na stadion… Izvesno je da najviše gubi sport – naveo je Nađ.