NAVIJACI_DJENOVAINCIDENT ĐENOVA

„Republika“: Platini neće izbaciti Srbiju

 

Tri dana posle nereda koje su u Đenovi napravili huligani iz Srbije, u Italiji se ne stišava bura i većina medija traži da se nacionalni tim Srbije isključi iz kvalifkacija za prvenstvo Evrope, ali ima i onih koji smatraju da će ključnu ulogu ponovo odigrati politika.

Predsednik Evropske fudbalske unuje (UEFA) Mišel Platini izjavio je da je bio zgrožen onim što je video na stadionu u Đenovi i dodao da neće biti nikakve tolarencije kada je takvo nasilje u pitanju.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati utakmica 14. kola, strelci i tabela Super lige

Neki italijanski mediji, međutim, smatraju da će Srbija biti kažnjena samo gubitkom bodova u utakmici protiv Italije i zabranom igranja na svom terenu, zbog toga što će Platiniju biti potreban glas Srbije na predsedničkim izborima naredne godine.

„Utakmica će biti registrovana 3:0 za Italiju, a Srbija će najverovatnije naredne tri utakmice kao domaćin morati da igra u inostranstvu pred praznim tribinama. Neće biti isključena iz kvalifikacija iz političkih razloga“, piše La Republika.

Povezana vest:  Preokret Partizana za mirnu pauzu i +6 u odnosu na Zvezdu

U tekstu se dodaje da je posle katastrofe na Hejselu Engleska izbačena iz svih takmčenja, ali samo zbog toga što je UEFA postigla takav dogovor sa vladom Margaret Tačer.

„Nešto slični bi moglo da se dogodi i sada, ali Platini to neće tražiti, jer će naredne godine biti održani izbori za predsednika UEFA, pa bi isključivanje Srbije bila preteška odluka“, piše La Republika.

Povezana vest:  Klinsman spreman da preuzme reprezentaciju SAD