michael_platiniMišel Platiti: EURO 2012 će biti praznik fudbala

 

Mišel Platini, predsednik Evropske fudbalske organizacije (UEFA-e), posetio je u četvrtak Varšavu i Poljsku, jednog od dva domaćina idućeg Evropskog prvenstva 2012. godine.

Zajedničkim snagama će Poljska i Ukrajina te godine ugostiti najbolje evropske reprezentacije i iako su mnogi fudbalski uglednici bili skeptični prema tome kako će sve izgledati, godinu i po dana pre početka Platini je oduševljen.

Povezana vest:  Lampard lakše povređen

-Biće to pravi praznik fudbala! Drago mi je što sam ponovno u Poljskoj i što sam se uverio da će sve biti savršeno. Poljski predsednik Komarovski me toliko napunio optimizmom da ne sumnjam u naše domaćine niti malo – rekao je Platini i dodao:

-Čestitam savezima Poljska i Ukrajine, rade sjajan posao. Jedva čekam početak tog fudbalskog veselja.

Povezana vest:  SP JAR, Milito: Poređenje Runija s Mesijem? Pa to je smešno!

Inače, Platini je javnosti nagovastio i da UEFA ozbiljno razmišlja o uvođenju petog sudije na utakmicama dotičnog Evropskog prvenstva. Platini je naveo da će UEFA na svojim daljnjim sednicama i sastancima razmatrati uvođenje dodatnih dvaju sudija, a Francuz je posebno apostrofirao situacije kada je „sumnjivo da li je lopta prošla zamišljenu gol liniju ili ne“.

Povezana vest:  Najbolji evropski klubovi skupljaju novac od ulaznica za izbeglice

Setio se, valjda, Svetskog prvenstva i niza utakmica Ligešampiona koje i dalje ostaju „fudbalske misterije“.