jelensuperliga logoJELEN SUPERLIGA

Partizan protiv Smedereva, Zvezda igra sa Slobodom

 

Posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacije današnjom utakmicom osmog kola između Partizana i Smedereva nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije, a lider prvenstva Crvena zvezda u nedelju igra u Užicu protiv Slobode Sevojna.

Fudbaleri Partizana danas od 18 sati na svom stadionu igraju protiv Smedereva i pokušaće da se pobedom iskupe za poraz protiv Vojvodine u Novom Sadu (0:2) i ostanu u trci za titulom. U timu šampiona Srbije, koji je na poslednje četiri zvanične utakmice ostvario samo jednu pobedu, zbog povreda neće biti Brazilca Klea i kapitena Mladena Krstajića, dok Nemanja Tomić pauzira i drugi meč zbog isključenja u Novom Sadu.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Luis Suarez: Baš sam ove trenutke sanjao kao dete

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 15 sati igraju protiv Slobode Sevojna i pobedom bi zadržali najmanje tri boda prednosti u odnosu na Partizan. Sloboda je šesta na tabeli i do sada je bez poraza, uz dve pobede i pet remija.

Trećeplasirana Vojvodina igraće u Kuli protiv Hajduka i pokušaće da nastavi niz dobrih rezultata, dok će domaći, predvođeni bivšim trenerom novosadskog tima Dragoljubom Bekvalcem, pokušati da ostvare prvu pobedu u prvenstvu i odlepe se sa dna tabele.

Povezana vest:  Kazna zbog isticanja nacističke zastave

Fudbaleri Rada će u nedelju od 14.30 na svom stadionu igrati protiv Borca i pokušaće da ostvare petu pobedu u ligi, četvrtu uzastopno. „Građevinari“ zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa 14 bodova, pet manje od prvoplasiranog tima, dok je Borac osmi i sakupio je 10 bodova.

U proslom kolu Rad je pobedio Inđiju sa 2:0, dok je Borac odigrao nerešeno 1:1 sa OFK Beogradom.

OFK Beograd će protiv Spartaka na svom terenu pokušati da prekine niz od dve utakmice bez pobede. „Romantičari“ su deveti na tabeli sa 10 bodova, dok je Spartak, koji je u prošlom kolu pobedio Hajduk (3:0), na petom mestu sa tri boda više.

Povezana vest:  Terzić: Kokeza je sujetan, ne može da podnese uspehe Crvene zvezde

Inđija u subotu na svom terenu od 14.30 igra protiv Javora, dok će u isto vreme Metalac dočekati Jagodinu.

Poslednjeplasirani Čukarički će prvu pobedu u šampionatu pokušati da ostvari protiv BSK-a. „Brđani“ su u prošlom kolu osvojili prvi bod u Super ligi remijem sa Jagodinom, dok je BSK pobedio Javor sa 1:0. Meč se igra u subotu od 14.30.