tomislav_karadzic_kzn_hajatKaradžić: FS Italije odgovoran, neka se igra derbi

 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je danas da je FS Italije odgovoran za incidente i prekid utakmice u Đenovi i istakao da se FSS i Zajednica Superligaša zalažu da se „večiti“ derbi igra 23. oktobra.

Karadžić je novinarima nakon sednice Odbora za hitna pitanja FŠ u Beogradu rekao da se očekuje da do ponedeljka i državni organi daju svoju ocenu o mogućnosti odigravanja derbija Crvena zvezda-Partizan.

Povezana vest:  Barselona ubedljiva protiv Majorke

„Večiti“ derbi trebalo bi da se igra 23. oktobra na stadionu Crvene zvezde, a uprava crveno-belih odlučila je da iz bezbednosnih razloga ukloni deo stolica sa južne tribine, gde se okupljaju pristalice Partizana.

Srpski huligani u utorak su prekinuli duel Srbije i Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto su neprestano ubacivali baklje na teren stadiona „Luiđi Feraris“ u Đenovi.

Povezana vest:  Prekinut meč St. Paulija i Šalkea

Prethodno su pravili nerede i u centru Đenove, a do obračuna sa policijom došlo je i posle utakmice. Huligani su napali i golmana Srbije Vladimira Stojkovića, bišeg člana Crvene zvezde, koji je letos potpisao za Partizan.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) će 28. oktobra raspravljati o mogućim kaznama za FSS, ali i za FS Italije koji se vodi kao organizator meča.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultat zaostale utakmice 12. kola Primere i tabela