fifaAmerikanci povukli kandidaturu za organizacijom SP-a 2018.

 

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je kako su se Sjedinjene Američke Države povukle iz trke za organizacijom Svetskog prvenstva 2018. godine kako bi se koncentrisale na kandidaturu 2022. godine.

Iz FIFA-e su kazali da je odluka, koja je bila očekivana, došla nakon “meseci razmišljanja i dogovora na relaciji između FIFA-e, UEFA-e i Američkog organizacionog odbora”.

Povezana vest:  Od srede prodaja karata za duel fudbalera Srbije i Moldavije

Tako će se Svjtsko prvenstvo 2018. godine sigurno odigrati u Evropi, budući su u konkurenciji za organizacijom ostali Engleska, Rusija, te zajednički Holandija i Belgija, kao i Španija i Portugal.

Podsećamo, Stari kontinent bio je domaćin Mundijala 2006. (Nemačka), nakon čega je FIFA sledeća dva turnira dodelila Africi (Južnoafrička Republika 2010.), odnosno Južnoj Americi (Brazil 2014.).

Povezana vest:  Predrag Luka slomio nogu i neće igrati do kraja sezone

Budući da se prema pravilima FIFA-e ne mogu održati dva uzastopna izdanja SP-a na istom kontinentu, Engleska je obavila formalnost i povukla svoju kandidaturu za SP 2022. godine.

U trci za organizacijom SP-a 2022. godine osim SAD-a još su i Australija, Japan, Katar i Južna Koreja, a FIFA će domaćina oba sledeća svetska prvenstva izabrati 2. decembra.

Povezana vest:  Počela prodaja karata za meč Hrvatske i Srbije