nhl_logoNHL

 

Florida iznenadila Calgary, Tampa na vrhu istoka

 

Četvrtak su u NHL ligi obeležile povratničke utakmice dvojice slavnih veterana, Simona Gagnea i Mikea Modana. Obojica su prošlog leta promenili sredine, te prvi put zaigrali pred starom publikom.

Uspešniji je bio Gagne, 30-godišnje levo krilo Tampa Baya, koji je sa svojom novom ekipom pobednički prošao kroz Philadelphiju. Bilo je 3:2 za goste, a Gagne nije ostvario ni jedan poen.

Povezana vest:  Alisa Marić: Potvrda da su sportisti najbolji ambasadori Srbije

U Flyersima je proveo svih deset godina dosadašnje NHL-karijere, a klub je prošlog leta napustio zbog problema sa „salary capom“. Od jedine dotadašnje ekipe oprostio se dovevši je do finala doigravanja. U borbi za Stanley Cup jači su bili Chicago Blachawksi.

Tampa Bay lider je na tabeli Istočne konferencije s tri pobede iz tri dvoboja.

Još je veća klupska legenda Dallas Starsa bio i ostao Mike Modano, danas 40-godišnji napadač Detroit Red Wingsa. Za ekipu iz Teksasa igrao je punih 20 sezona upisavši u tom periodu 557 golova i 1359 poena, što je najviše za jednog Amerikanca kad je NHL liga u pitanju.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Austrija prevelik zalogaj za naše juniore

Prošlog leta istekao mu je ugovor a Starsi mu nisu ponudili novi. Prešao je u Red Wingse, klub iz svog rodnog grada.

U derbiju večeri njegova ja bivša ekipa pred svojom publikom nadigrala Red Wingse 4:1. Pobednike je s jednim golom i dvema asistencijama predvodio kanadski centar Brad Richards. Strelci su bili i oba dvojica njegovih saigrača iz prvog napada, Loui Eriksson i James Neal.

Povezana vest:  KUGLANJE, Šumadiji pomogli prijatelji

I Starsi su u Ligu krenuli trima uzastopnim pobedama. Ovo im je bila prva utakmica u Teksasu.

 

NHL liga, četvrtak:

Dallas – Detroit 4:1

Nashville – St. Louis 4:3

Minnesota – Edmonton 4:2

Philadelphia – Tampa Bay 2:3

Calgary – Florida 0:3

Ottawa – Carolina 3:2