PuyolBarselona nanela prvi poraz Valensiji

 

Nakon pet pobeda i jednog remija u 7. kolu Primere su fudbaleri Valensije doživeli prvi poraz. Ništa čudno, gostovali su kod prvaka Barselone.

Uz dosta muke je Barselona slavila u ovom subotnjem meču 2-1, te su se barem privremeno na samom vrhu tabele, sa po 16 bodova, izjednačili Barselona i Valensija.

Povezana vest:  Vujošević: Milosavljević podigao ekipu

Zadnje tri sezone, u prvenstvu, Barselona je lakoćom rušila Valensiju na domaćem terenu. Pobeđivali su ih sa 6-0, 4-0 i 3-0. Ovom prilikom je bilo daleko teže, posebno nakon 38. minute kada su gosti materijalizovali jednu kontru, kako su uglavnom i pretili na Kamp Nouu. S desne strane je ubacio Matijeu, a precizan je bio Pablo Hernandez Domingez.

Povezana vest:  Prosinečki: Ne zanima me Naftan, mi se pitamo

Do kraja poluvremena se Barselona nije uspravila, ali jeste na samom početku nastavka. Treba reći da je Ćavi bio pokretač preokreta, jer je dva puta asistirao.

U 47. minuti su Ćavi i Injesta prevarili kompletnu odbranu Valensije duplim pasom, a Injesta je, izbivši sam pred golmana Cezara, pogodio za izjednačenje. U 63. minuti je Ćavi, pak, pronašao Pujola, a ovaj je glavom zapečatio pobedu Katalonaca.

Povezana vest:  Zagorčić: Potajno smo priželjkivali Plzenj

Do kraja je Baršelona mogla da poveća vođstvo, ali pre svega je, kao i celu utakmicu, najviše promašaja upisao David Vilja, dojučerašnji igrač Valensije. Svih je 90 minuta igrao Lionel Mesi, ali ničim se posebnim ove večeri nije istaknuo.