Everton players celebrate_1Evertonu gradski derbi, agonija Liverpula se nastavlja

 

Fudbaleri Liverpula nastavili su sa lošim partijama ove sezone, a danas su u gradskom derbiju izgubili od domaćeg Evertona sa 2:0 u utakmici osmog kola prvenstva Engleske.

Gradski derbi ujedno je bio i duel dve ekipe koje se ove sezone bore za opstanak, a Everton je upisao 35. prvenstvenu pobedu u duelima protiv Liverpula na svom terenu, ali prvu još od septembra 2006. godine , kada je Everton slavio s još uverljivijih 3-0.

Povezana vest:  Fudbaleri Srbije srećni zbog tri boda, ali nezadovoljni završnicom meča

Nakon što je Everton u prvih šest kola ovog prvenstva osvojio samo tri boda iz tri remija, ovo mu je druga uzastopna pobeda. Liverpul je, pak, produbio krizu rezultata ove sezone, ostao je i dalje na mršavoj jednoj pobedi i 6 bodova, odnosno na poziciji na tabeli koja na kraju sezone vodi u drugu ligu. Konkretno, trenutno je na pretposljednjem, 19. mestu. Everton je, pak, pobegao iz te zone i skočio na 11. poziciju.

Povezana vest:  Viljaš Boaš hoće da Čelsi igrao kao Barselona

U prvom poluvremenu Everton je imao terensku inicijativu i propustio je nekoliko dobrih prilika za gol.

Ipak, domaćin je konačno u 34. minutu uspeo da zatrese mrežu protivnika, kada je posle asistencije Simusa Kolmana, precizan bio Tim Kejhil.

Everton ni posle prvog gola nije odustao od ofanzive, a u 50. minutu konačan rezultat derbija postavio je Mikel Arteta, posle loše intervencije štopera Liverpula Sotirisa Kirjakosa.

Povezana vest:  Povređeni brazilski golman propušta OI

Reprezentativac Srbije Milan Jovanović u timu Liverpula igrao je od 84. minuta, kada je zamenio Maksija Rodrigeza.

Utakmicu je uživo pratio i Džon Henri, predsednik američke kompanije New England Sports Ventures, koja je u petak preuzela vlasništvo nad slavnim klubom s Ajnfilda, koji je u nedelju u svom komšiluku, na Godison Parku, produbio veliku krizu rezultata. Ostaje da se vidi hoće li novi vlasnici kluba pokrenuti inicijativu za smenu trenera Liverpula Roja Hodžsona ovih dana.