cz_pozdrav_ka_saveruZvezda ponovo prva, pobede vodećih timova

 

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na prvo mesto tabele, pošto su u gostima pobedili Slobodu Sevojno sa 3:0 i tako povratili prednost od tri boda u odnosu na „večitog“ rivala.

Poredak u vrhu se nije promenio, pošto su pobede zabeležili i Vojvodina i Rad, kao i Partizan u petak.

Zvezda je tako nanela prvi poraz Slobodi i došla do svog 22. boda. Partizan je u petak pobedio Smederevo sa 5:3 i ima 19 bodova na drugom mestu.

Povezana vest:  MOZZART ZLATNA LIGA, Telus AD šampion četvrti put zaredom

Treće mesto zadržala je Vojvodina, koja je u finišu pobedila u gostima kulski Hajduk sa 1:0. Ta utakmica bila je prekinuta na pola sata, jer su gostujući navijači ubacivali pirotehniku u teren, tako da je tribina morala da bude ispražnjena.

Trijumf Vojvodini doneo je Nemanja Bilbija u završnici utakmice.

Zvezda je do pobede došla u završnici prvog i na početku drugog poluvremena, kada su golove postigli Miloš Trifunović u 44. I Oliveira Savio u 50. minutu.

Povezana vest:  Advokat menadžer Sanderlenda do kraja sezone

Sloboda Sevojno se posle oslobodila i preuzela kontrolu, ali je beogradski tim ipak iz kontranapada došao do 3:0, golom Andrije Kaluđerovića.

Rad je na svom terenu posle preokreta pobedio Borac iz Čačka sa 3:1. Nebeskoplavi sa Banjice su, za razliku od prošlih sezona, kada su često gubili utakmice u finišu, danas napravili preokret i pobedili u poslednjih 10 minuta.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Albanci: Srce i kvalitet presudili, zasužujemo narednu fazu

Borac je poveo u devetom minutu golom Aleksandra Ignjatovića i čuvao je prednost i branio se od brojnih napada sve do 80. minuta, kada je Mario Maslać srušio Luku Milivojevića u šesnaestercu.

Siguran izvođač penala bio je Miloš Dimitrijević. Rad je nastavio da napada i do prednosti je došao u 89. minutu, kada je Vlada Jovančić lobovao golmana Borca.

PHOTO: ataimages.rs