partizan_slavlje_helsinkiLIGA ŠAMPIONA, GRUPA H

Stanojević odredio sastav za Bragu

 

Odrađen je i poslednji beogradski trening u Zemunelu, a već sutra ujutru u 10.00 časova čarter letom engleske kompanije sa aerodroma „Nikola Tesla“, ekspedicija Partizana od 187 ljudi leti u Porto, odakle će autobusom u obližnju Bragu. Po planu rada, predviđeno je da Stanojević u 19.30 izađe pred medije i održi pres konferenciju, a pola sata kasnije zakazan je oficijelni trening na stadionu „Munisipal“.

Trener crno-belih je odlučio da na put povede 20 igrača:

– Golmani: Stojković i Živković;

– Odbrana: Miljković, Stevanović, Savić, Krstajić, Lazevski, Stanković;

– Vezni red: Medo Kamara, Petrović, Smiljanić, Saša Ilić, Moreira, Tomić, Davidov, Babović;

– Napad: Iliev, Kleo, Šćepović, Boja;

Treningu je prethodila skauting prezentacija svih mana i vrlina Brage, a potom je na terenu kroz igru, taktičke zamisli i situacioni trening, Stanojević objašnjavao igračima kako da stoje na terenu i rešavaju razne taktičke zadatke.

Povezana vest:  Nova bruka Intera, podela bodova u derbiju Đenove

Bilo je žestoko, posebno u igri na skraćenom terenu i prekidima. U svakom slučaju, Stanojević je do tančina snimio igru Brage, ali su i oni imali svoje skaute na nekoliko mečeva, a poslednji put u petak, kada je Partizan pobedio Smederevo.

Prvotimci su svi odreda svesni šta ih očekuje u Bragi i ističu važnost meča za ambicije kluba. Obećali su bespoštednu borbu svih 90 i više minuta, a Saša Ilić u ime svih kratko konstatuje:

– Da bismo ostvarili pozitivan rezultat, moramo odigrati najbolje što znamo i umemo, recimo kao u Briselu, ili pojedinim segmentima sa Šahtjorom i Arsenalom. Ako uspemo u tome, ostvariće nam se ambicija da prezimimo u Evropi.

Povezana vest:  Rezultati 22. kola, strelci i tabela Super lige Srbije

A trener crno-belih ovako rezonuje pred meč koji može mnogo toga da odluči:

Partizan je dosada imao pozitivno iskustvo sa portugalskim klubovima (Sporting – 6 mečeva, Portimonense – 2 meča, Porto – 4 meča), što može da ima i malo stimulativnog efekta. Da spomenemo da golman Stojković ima pozitivno iskustvo, i to baš sa Bragom, jer ih je pre par godina sam izbacio iz Kupa UEFA. Tu je i „portugalski đak“ Moreira…

Kad smo kod Portugalaca, „čuli smo“ da imaju neke kadrovske probleme (Rodrigez, Mošoro, Garsija i Furtanto), ali obzirom na veliki broj kvalitetnih igrača, trenera Domingoša Pasijensiju neće mnogo „boleti glava“ oko prvih 11.

Što se tiče organizacije meča, stadion „Munisipal“ prima 30.000 posetilaca, ali po najavama domaćina biće polupun. Očekuje se i dolazak oko 200 Grobara, koji će posle „događanja u Đenovi“ imati specijalan tretman od ulaska u Portugaliju, pa do izlaska. Ipak, meč nema tretman visokog rizika od strane UEFA, ali je zato revanš u Beogradu dobio „tu počast“ i specijalnog posmatrača za bezbednost iz Irske. Cene ulaznica se kreću u rasponu od 12 pa do 65 evra, zavisno od mesta.

Povezana vest:  Platini na ispitivanju u Švajcarskoj

Službena lica na meču u Bragi su:

Delegat: David Delferiere (BEL)

Sudijski posmatrač: Vaclav Krondl (CZE)

Glavni sudija: Laurent Duhanel (FRA)

Pomoćnici: Stephane Duhamel i Christophe Capelli (FRA)

Četvrti sudija: Philippe Kalt (FRA)

Dodatne pomoćne sudije: Olivier Thual i Clement Turpin (FRA)

Meč se igra na stadionu Municipal u Bragi, a početak je u 20.45h (CET).