jose_manuel_de_la_torreReprezentacija Meksika dobila novog selektora

 

Hose Manuel De La Tore imenovan je danas za novog selektora fudbalske reprezentacije Meksika, a na tu funkciju postavljen je nepunih pet godina pošto je počeo da se bavi trenerskim poslom. Imenovanje De La Torea potvrđeno je na sastanku vlasnika meksičkih klubova. Njegov izbor sveo se na formalnost, pošto je jedini drugi kandidat, Viktor Manuel Vučetić, u subotu odustao iz ličnih razloga.

Novi selektor ima 44 godine, a najavio je da će napustiti sadašnji posao u klubu Toluka. De La Tore je trenersku karijeru počeo 2006. godine i osvojio je tri titule prvaka Meksika.

Povezana vest:  Alegri: Derbi može biti prekretnica u prvenstvu

-Ovo je san koji sam sanjao još kao klinac. Ostvarenje sna je predstavljati svoju zemlju. Kako sam napredovao kao trener, tako sam pothranjivao istu nadu svaki dan – rekao je novi trener.

De La Tore će zameniti Havijera Agirea, koji je napustio ekipu pošto je Meksiko izbačen u drugom krugu letošnjeg Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Ljorente: Želim da ostanem u Juventusu

Novi selektor je rekao da je osnovni cilj plasman na Svetsko prvenstvo 2014. godine. On je ekipu preuzeo usred krize koja potresa meksički fudbal. U septembru su 11 igrača novčano kažnjeni, a još dvojica, Karlos Vela iz Arsenala i Efrain Huares iz Seltika, dobili su šestomesečne suspenzije zato što su bili na žurci cele noći posle prijateljske utakmice sa Kolumbijom.

Besni zbog kazne i ljuti zato što je afera došla u javnost, 11 igrača zapretila su da će bojkotovati buduće utakmice ako ostavku ne podnese direktor reprezentacije, Nestor De La Tore – brat novog selektora.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U BUDVI, Prosinečki dao slobodan dan

Pobunjeni igrač pojavili su se za utakmicu protiv Venecuele u oktobru, a Nestor De La Tore podneo je ostavku samo nekoliko sati pre utakmice koja se završila 2:2. Meksiko je pobedio u samo jednoj od poslednje četiri utakmice. Hose Manuel De La Tore rekao je da će disciplina biti važna tokom njegovog mandata.