tomislav karadzic fss dec hajat

Karadžić: Da ostanem; Opozicija: Može, ali prvo reforme

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić na današnjoj sednici Skupštine predložio je da ostane na čelu saveza, dok opozicija na čelu sa predsednikom Zajednice superligaša Zvezdanom Terzićem insistira na reformama, odnosno na vanrednim izborima, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi uslovi.
-Najmanji je problem da odem, ovde su ljudi koji odlučuju u srpskom fudbalu i ovde treba predložiti drugog kandidata. Nikad nisam rekao da je povlačim i to ne kažem ni danas. Možda nije trenutak da pričam o razlozima koji su doprineli da u avgustu najavim odlazak. Prvo je to bila posledica atmosfera oko reprezentacije, kao i zbog nekih navijačkih grupa (navijača Crvene zvezde, prim. aut). Predlažem da rešimo to pitanje – rekao je Karadžić obraćajući se delegatima na Skupštini.
On je naveo, da će u protivnom biti jako teško raditi u uslovima gde se „neko poziva na nekoga“ i istakao da na rad FSS ne sme da utiče nijedan političar i da su FIFA i UEFA veoma strogi po tom pitanju.
-Razgovarao sam o tome sa Nikolićem i Vučićem. Sastao sam se sa Vučićem nedavno i rekao mu da se mnogi koji hoće da me ruše pozivaju na njega. Rekao mi je: „Tole, imaš moj broj. Ko god se pozove na mene, samo mi reci ko je to i momentalno ću reagovati. Dajte da ne primamo u FSS one koji se pozivaju na političare i da nema vanredne Skupštine do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – poručio je Karadžić.
Prvi čovek Zajednice superligaša Zvezdan Terzić rekao je da se fudbalska Srbija „pocepala“ na one koji su za i protiv Tomislava Karadžića.
-Danas je ključno pitanje da li možemo da nastavimo zajedno dalje. Verujem da možemo, ali uz kompromise. U protekla dva meseca smo dosta razgovarali, formirali smo i radnu grupu i postigli načelan dogovor da dođemo do kompromisa. Naš predlog je da Savez predvođen Karadžićem kao mandatarom u narednom periodu od 45 ili 60 dana sprovede neophodne reforme i predloži reviziju statuta. Ako se sprovede dogovor za personalne i sistemske promene obavezujemo se na podršku Karadžiću do kraja mandata 2016. godine. U suprotnom, potrebni su vanredni izbori na svim nivoima – bio je jasan Terzić.
Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza istakao je da su dobijena uveravanja od Karadžića da će se postići dogovor unutar institucija.
-Ako dođe do promena klub koji predstavljam uzeće ravnopravno učešće u radu saveza. Ako ne bude tog dogovora Crvena zvezda će biti inicijator određenih desavanja i pokretanja procedure za raspisivanje izbora. Nadam se da do toga, ipak, neće doći – zaključio je Kokeza, uz konstataciju da su imali konstruktivne i veoma dobre razgovore i sa predstavnicima Partizana.
Potpredsednik crno-belih Ratomir Babić „replicirao“ je Terziću i rekao da je Zajednica deo FŠ i da nema potrebe da se pada pod uticaj medija i priča o smenama. Karadžić je potom zatražio da se delegati izjasne o poverenju predsedniku, Terzić je bio protiv, potkrepivši to činjenicom da će u tom slučaju i on glasati „ZA“.
Na kraju se ipak glasalo, a Karadžić je, očekivano, dobio jednoglasnu podršku.
-FSS nije jedan čovek, FSS je organizacija svih predstavnika najkvalitetnijih uzoraka fudbalske Srbije. Pitanja koja su pokrenuta, o njima će ozbiljno biti razgovarano, bez sujeta – kazao je Karadžić.

Povezana vest:  Moratiju sudije krive za loše rezultate