uefa logo copy
UEFA poželela sreću Srbiji u kvalifikacijama za EP
 
Šef tehničkog odeljenja Evropske fudbalske unije (Uefa) Jon Lupesku izjavio je danas u Beogradu da ta organizacija želi sreću reprezentaciji Srbije u predstojećim kvalifikacijama za kontinentalni šampionat.
-U ime predsednika Uefe Mišela Platinija i generalnog sekretara Đanija Infantina, poželeo bih sreću u radu i sve najbolje Srbiji u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Bez obzira na sve, verujem da će se Srbija kvalifikovati, iako ima veoma tešku grupu u kvalifikacijama – rekao je Lupesku članovima Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FS S).
Lupesku, koji je gost Skupštine FS S-a, pohvalio je razvoj sportske infrastrukture u Srbiji.
-Verujem da je Srbija velika fudbalska nacija i da u svakoj novoj generaciji ima odlične fudbalere. Pohvalio bih i sportski razvoj infrastrukture u Srbiji. Uefa je veoma zahvalna i drago joj je što ima dobrog partnera u FS S-u koji se razvija, kako sportski, tako i po pitanju infrastrukture – kazao je Lupesku.
Ovaj nekadašnji reprezentativac Rumunije je rekao da ga za Srbiju vežu lepe uspomene, ali ne na sportskom planu.
-Dolazio sam u Srbiju s reprezentacijom Rumunije, ali ne s puno uspeha. Poslednji put kada sam bio, to je bilo kada sam bio generalni sekretar Fudbalskog saveza Rumununije, izgubili smo 5:0. Ali, drago mi je da ponovo vidim svoje prijatelje – dodao je Lupesku.
Na prošloj sednici Skupštine FS S-a, koja je održana pre skoro godinu dana, gost je bio član Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije Grigoris Surkis i on je tada kazao da je Uefa zabrinuta zbog obima nasilja na tribinama stadiona u Srbiji.
Surkis je kazao i da će Srbija, ako ne učini napredak u suzbijanju huliganstva na sportskim takmičenjima, biti suočena sa mogućnošću da Uefa njene fudbalske klubove i reprezentaciju isključi iz takmičenja koja organizuje.
Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - ŠVAJCARSKA 1954, Rekord po broju golova u meču - 12