Marakana139. DERBI

Milanović: derbi će biti odigran

 

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Goran Milanović izjavio je danas da će derbi između Crvene zvezde i Partizana biti odigran 23. oktobra, kako je kalendarom fudbalske organizacije i bilo predviđeno.

-Neodigravanje ne dolazi u obzir. Za to nema nikakvih prepreka, ili ako postoje, nema nerešivih problema koji bi mogli da utiču na neodigravanje te utakmice – rekao je Milanović.

Povezana vest:  Zvezda i Zenit potpisali ugovor o saradnji

Prema njegovim rečima, fudbalska organizacija i državne institucije su spremni da organizuju tu fudbalsku svetkovinu i da grantuju svim akterima i navijačima da će sve proteći bez incidenata.

-Svi koji eventualno budu budu pravili nerede na ulicama i na stadionu biće adekvatno sankcionisani. Pozivam sve prijatelje sporta i fudbala da dođu na stadion Crvene zvezde i uživaju u derbiju, a želeo bi ha dođu i svi dušebrižnici, koji pozivaju da se derbi odloži – rekao je Milanović.

Povezana vest:  Hapšenja u Novom Pazaru zbog napada na igrača

On je dodao da bi odlaganje derbija imalo katastrofalne posledice za srpski fuidbal i državu, jer bi pokazalo nemoć i strah pred onima koji žele loše sportu i koji se raduju svakom neuspehu naših klubova i reprezentacije.

-Otkazivanjem derbija izgubili bi Beograd, Srbija i Evropa, a instutucija derbija bi se ugasila – pojasnio je Milanović.