UEFA_Liga_Sampiona copyLIGA ŠAMPIONA

Najzanimljivije u Milanu i Lionu

 

Najzanimljivje utakmice sutrašnjeg programa trećeg kola Lige šampiona, među kojima nema izrazitog derbija, biće odigrane u Milanu, gde će šampion Evrope Inter dočekati engelski Totenhem i u Lionu između istoimenog fnracuskog predstavnika i trofejne portugalske Benfike.

Inter i Totenhem su nakon prva dva kola u vođstvu na tabeli A grupe sa po četiri boda. Branilac trofeja u etlinom takmičenju za sada ne blista. „Nero-azuri“ nisu oduševili navijače ni prošlogodišnjim igrama, ali su se zahvaljujući iztvanrednoj taktici Portugalca Žozea Murinja domogli pehara.

Totenhem, debitant u Ligi šampiona, predstvalja pravo osveženje za evropsku elitu. Iskusni stručnjak Hari Rednap postiže sa ekipom iz Londona dobre rezultate u Premijer ligi u konitnuitetu, a uz pažljivo probrana pojačanja čini se da ni druga faza najkvalitetnijeg klupskog takmičenja nije nerealan domet.

Povezana vest:  Klop: Rezultat je OK; Kovač: Ne mogu remi da slavim

Tvente i Verder ne znaju za pobedu u Ligi šampiona, a poraženi u njihovom večerašnjem okršaju u Enšedeu otpada iz trke za prve dve pozicije u grupi.

Lion je stabilizovao formu u nacionalnom šampionatu, gde se polako penje ka vrhu, a u C grupi elitnog takmičenja za sada ima maksimalni učinak. Puleni Kloda Puela sutra će odmeriti snage sa nekadašnjim prvakom Evrope Benfikom.

Povezana vest:  Lalatović: Oprezno protiv Radničkog u Nišu

„Orlovi“ iz Lisabona načekali su se učešća u Ligi šampiona, a kada su već uspeli da obezbede plasman osvajanjem titule portugalskog prvak, žele da ostanu što duže među najboljima na kontinentu.

U istoj B grupi nemački Šalke, koji je i dalje pri dnu tabele Bundes lige, dočekaće u Gelzenkirhenu izraelski Hapoel Tel Aviv.

Mančester Junajted za sada nikako ne uspeva da pronađe recept dobrih igara i rezultata iz prethodnih sezona. „Crveni đavoli“ zaređali su sa nerešenim rezultatima u Premijer ligi, a velike nevolje menadžeru Aleksu Fergusonu pravi situacija za Vejnom Runijem.

Povezana vest:  Čović: Ako nema rezultata, nema ni kompaktnosti

Iskusni škotski stručnjak danas je priznao da Runi, koji neće zbog povrede skočnog zgloba biti u timu na gostovanju turskoj Bursi, želi da napusti trofejni klub.

U drugom meču C grupe španska Valensija je favorit protiv škotskog Glazgov Rendžersa na gostujućem terenu.

Barselonu, po svemu sudeći, ne očekuje posebno težak zadatak u okršaju sa danskim Kopenhagenom u D grupi, a veoma zanimljiv meč, u kome je nezahvalno prognozirati ishod, odigraće grčki Panatinaikos i ruski Rubin u Atini.