radomir_antic_vs_greAntić tužio FSS još 20. septembra

 

Bivši selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić tužio je naš nacionalni savez 20. septembra, dva dana nakon što je sa njim raskinut ugovor, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije (FŠ).

Savez je na taj način demantovao izjavu Antića od 9. oktobra da nije podneo tužbu protiv FŠ i reagovao na, kako se kaže, „otvoreni napad bivšeg selektira na FŠ“ u jučerašnjem El Mundo Deportivu.

Povezana vest:  Muzej ubskih fudbalskih zvezda

-Samo dva dana po saznanju da je FSS s njim raskinuo saradnju, Antić je 20. septembra preko advokatske kancelarije iz Nemačke podneo tužbu Sudu za arbitražu u sportu u Lozani. Osnovni zahtev bivšeg selektora je naplata finansijskih sredstava – saopštio je FSS.

Navodi se da je nacionalni savez od početka kvalitetno analizirao svaki učinjeni korak u cilju donošenja odluke. Po saznanju da je Antić podneo tužbu, sastavljen je izuzetno kvalitetan advokatski tim u kojem se nalaze eminentni stručnjaci iz Srbije i inostranstva.

Povezana vest:  Belodedić na Marakani

-U ovom trenutku, FSS je koncentrisan na informacije iz Lozane, na osnovu kojih treba da se utvrdi da li je Sud za arbitražu u sportu nadležan za postupanje po tužbi bivšeg selektora, zatim na pripremu odgovarajuće i kompletne dokumentacije u slučaju da to bude potrebno, kao i na podnošenje protivtužbe instanci koja se oglasi nadležnom – navodi se u saopštenju FSS.

Povezana vest:  Tijago: Čelsi zna kako se osvajaju najveći trofeji