Roberto_ManciniMančini: Nismo kontaktirali Runija

 

Trener Mančester sitija Roberto Mančini rekao je danas da taj klub nije kontaktirao napadača Vejna Runija i da očekuje da će fudbaler Mančester junajteda ostati u svom klubu. Runi je obavestio upravu Mančester junajteda da želi da ode sa Old Traforda i mogao bi već u januaru da promeni klub. Njegov ugovor sa Junajtedom ističe na kraju sledeće sezone, ali on ne želi da produži ugovor, uprkos želji čelnika kluba da mu povećaju platu, čime bi postao najplaćeniji igrač Mančester junajteda.

Povezana vest:  FIFA lista: Napredak Srbije na 29. mesto

U trci za dovođenjem Runija su mnogi evropski klubovi, a trener Sitija Mančini tvrdi da njegov klub nije među njima. Upitan da li je bilo razgovora sa Runijem italijanski stručnjak rekao je:

-Ne. Nikada.

-Runi je sjajan fudbaler, ali mislim da će ostati u Junajtedu. On je dobar igrač, važan za Junajted. Snažan je kao (Fernando) Tores, (Lionel) Mesi, (Karlos) Tevez ili (Mario) Baloteli – rekao je on.

Povezana vest:  Problemi za policiju zbog Barselonine pobede

Mančini nije želeo da odgovori na pitanje da li bi želeo da Runi igra u njegovom timu.

-On je fudbaler Junajteda. Nije korektno da pričam o njegovoj situaciji. Poštujem Runija, (Aleksa) Fergusona i Mančester junajted. Želim da pričam samo o mojim igračima – rekao je Mančini.

-To nije moja stvar. Ja sam trener Sitija i imam mnogo problema sa mojim igračima. Moramo da se koncentrišemo na predstojeće utakmice.

Povezana vest:  Odložen početak takmičenja u Super ligi Srbije za 5. mart