MarakanaNavijači Zvezde uveravaju da neće biti incidenata

 

Uprava Crvena zvezda saopštila je danas da je dobila uveravanje navijača tog fudbalskog kluba da neće izazivati incidente tokom subotnjeg „večitog derbija“ sa Partizanom.

-Na sastanku je zajednički konstatovano da je u interesu svih pravih Zvezdaša da prestojeći večiti derbi prodje u sportskoj atmosferi i bez incidenata – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Abidal: Naći ćemo rešenje, želim završiti karijeru u Barseloni

-Derbi je praznik srpskog fudbala i pozivamo naše pristalice da dodju u što većem broju, da bodre svoj klub, da se ponašaju tolerantno, u duhu fer-pleja. Navijaci Crvene zvezde će napraviti sportsku atmosferu koja će se pamtiti. To će biti najveća podrška našem klubu – ocenjuje se u saopštenju.

Uprava Partizana, medjutim, i dalje je pri stavu da bi 139. „večiti derbi“ trebalo da se igra pred praznim tribinama da ne bi došlo do incidenta kakav je bio tokom prošlonedeljnog susreta Italije i Srbije u Djenovi gde je zbog divljanja huligana meč prekinut posle samo šest minuta.

Povezana vest:  Milan na leto dovodi Kola i Mikela

Konačna odluka o sudbini derbija trebalo bi da bude poznata posle sutrašnjeg sastanka predstavnika Crvene zvezde, Partizana, Zajednice superligaša Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

-Veoma smo radosni što će se ‘večiti derbi’ direktno prenositi u 19 zemalja Evrope i pozivamo sve da iz Srbije pošaljemo lepu sliku kojom ćemo se svi ponositi – ističe se u saopštenju Zvezde čija uprava koja smatra da je derbi praznik fudbala i da nema svrhe igrati ga bez publike.

Povezana vest:  Bendtner: Hoću što duže da ostanem u Juventusu