JUNIORI_ZVEZDE

Zvezdini juniori treći na turniru u Budimpešti

 

Juniori fudbalskog kluba Crvena zvezda (generacija 1996) na nedavnom turniru „Najk Premijer kup“ u Budimpešti osvojili su treće mesto.

Crveno-beli klinci koje je predvodio trener Mile Jovin ostvarili su veliki uspeh u konkurenciji 20 ekipa iz 19 zemalja i pokazali da se nalaze u samom evropskom vrhu.

Nažalost, nisu uspeli da se plasiraju na finalni turnir u Mančesteru jer su samo dve porvoplasirane ekipe išle dalje.

U odlučujećem polufinalnom mecu Crvena zvezda je izgubila od PSV-a iz Ajndhovena sa 3:1, a kasnije je u meču za treće mesto savladala domaći tim „Akademija Puškas“ sa 2:1.

Povezana vest:  Simeone: Poraz je deo igre

-Bilo je to sjajno iskustvo za nas. Uoči turnira nismo verovali da možemo među četiri, ali uspeli smo. Međutim, ostaje žal zbog poraza u polufinalu jer smo poveli 1:0, zatim nam nije sviran penal, da bi sudija posle „izmislio“ penal za Holanđane. Bilo je i malo suza, ali dečaci su smogli snage da već u meču za treće mesto odigraju možda i najbolji meč na turniru – izjavio je Jovin.

Povezana vest:  Hulk dve nedelje van terena zbog povrede butine

Očigledno, Zvezda opet ima talentovanu generaciju, a posebno je zanimljiv podatak da je većina fudbalera veoma uspešna i u školi.

Jedan od njih je i talentovani Marko Grujić, koji će gotovo sigurno za koju godinu zaigrati za prvi tim nekadašnjeg evropskog i svetskog šampiona.

-U školu imam sve petice, kao i većina mojih drugova. Veoma nam je žao što nismo izborili plasman u Mančester, ali i treće mesto je veliki uspeh – rekao je Grujić, uz opasku da je njegov idol Realov Brazilac Kaka.

Crvena zvezda je na turniru u Budimpešti bila u grupi sa mađarskim MTK (0:0), češkim Olomocom (0:1), Portom (2:0) i Mariborom (3:0). Kao drugoplasirana je prošla u četvrtfinale gde je posle remija 1:1 na penala savladala finsku Honku (7:6).

Povezana vest:  Pike: Bili smo nemoćni

Usledio je poraz u polufinalu od PSV-a i pobeda u meču za treće mesto protiv „Puškas akademije“.

Pobednik turnira je turski Fenerbahče, koji je u finalu savladao PSV (2:1), a obe ekipe plasirale su se na finalni turnir u Mančesteru.

„Najk Premijer kup“ igra se od 1993. godine kada je počela saradnja američkog prozvođača sportske opreme i Mančester junajteda.