djokovic_19_04

Conga oduševljen Đokovićem

 

Francuski teniser Žo Vilfred Conga izjavio je danas da je, po njegovom mišljenju, prvi reket Srbije Novak Đoković bolji igrač od Španca Rafaela Nadala.

-Novak definitivno igra bolje od Rafe, koji je do sada dominirao fizičkom snagom i izdržljivošću,. Sada se Novak sa njim izjednačio u tom elementu igre, ali je u prednosti jer poseduje veće tenisko znanje – ocenio je Conga.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Federer u 3. kolu

On je napomenuo da Đoković dominira nad ostalim teniserima od početka godine zahvaljujući odličnom kretanju i planskoj igri.

-Novakova dominacija prosto impresionira. Od početka godine je izgubio svega nekoliko setova. Đoković je sve vreme u potpunosti fokusiran na igru, pronicljivo koristi skraćene lopte i nikada ni jednu loptu nije odigrao na sreću – rekao je Conga.

Povezana vest:  DAVIS CUP, Srbija izgubila u dublu od SAD

Francuski teniser je ubeđen da Đoković može da osvoji Rolan Garos.

-Kad je mogao da pobedi Rafu dva puta uzastopno na šljaci, onda Novak može sve. Smatram da je odlično za tenis što se pojavio još jedan igrač, pored Nadala i Federera, koji je sposoban da osvaja gren slem turnire – rekao je Conga.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2012, Prvi nosilac Anduhar preokretom do pobede i četvrtfinala

On je dodao da je jedna od najvažnijih odlika Đokovića činjenica da je on sada „kao riba u vodi“ i u mečevima koji su dugi i iscrpljujući.