ironmaidenBrus Dikinson avionom prevezao fudbalere Liverpula u Napulj

 

Pevač engleske hevi metal grupe „Ajron Mejden“ (Iron Maiden) Brus Dikinson (Bruce Dickinson) avionom je danas prevezao igrače fudbalskog kluba Liverpul u Napulj, gde sutra igraju utakmicu Lige Evrope sa Napolijem.

Dikinson, koji ima pilotsku dozvolu, zaposlen je u engleskoj čarter-kompaniji Esterus erlajns (Astraeus Airlines). Tokom turneja „Ajron Mejdena“ on upravlja avionom sa članovima grupe i tehničkim osobljem, preneo je danas Dejli mejl (Daily Mail).

Povezana vest:  Ferdinand: Sanjam da postanem selektor Engleske

-Trebalo je da letim za Island, a potom za Las Palmas i Tenerife (…) ali je ovo zvučalo mnogo zanimljivije – rekao je Bi-Bi-Siju (BBC) 52-godišnji Dikinson koji je tražio let za Napulj.

Pevač je rekao da mada ne spada u navijače FK Liverpula, želi usopeh igračima tog tima u sutrašnjoj utakmici. Osnovana 1970-ih godina u Londonu, grupa „Ajron Mejden“ je imala više od 30 hitova i prodala je milione albuma.

Povezana vest:  Kokeza potpredsednik najvažnije komisije UEFA

Pored toga što je pevač i pilot, Dikinson je i uspešan mačevalac i romanopisac. Njegov prvi roman „The Adventures Of Lord Iffy Boatrace“ objavljen je 1990. godine.