FUDBALSKA-LOPTARusija povukla kandidaturu za Mondijal 2022.

 

Rusija je zvanično povukla kandidaturu za organizaciju fudbalskog prvenstva sveta 2002. godine, nakon što su Sjedinjene Američke Države prošle sedmice odustale od kandidature za 2018. godinu.

Posle odustajanja SAD, za organizaciju Mondijala 2018. godine ostale su četiri kandidature. Rusija i Engleska bi svetski šampionat organizovale samostalno, dok su Belgija i Holandija, odnosno Španija i Portugalija podneli zajedničke kandidature.

Povezana vest:  Disciplniska komisija FSS žestoko kaznila Vazuru i Tončeva

Kandidati za organizaciju prvenstva sveta 2022. godine posle povlačenja Rusije su SAD, Australija, Japan, Južna Koreja i Katar.

Odluka o organizatorima ta dva šampionata biće doneta 2. decembra ove godine, a pre toga će Etički komitet FIFA odlučiti da li će neko od kandidata biti diskvalifikovan, zbog skandala sa kupovinom glasova koji se još istražuje.

Povezana vest:  Ajaksov fudbaler oživljavan za vreme utakmice

Zbog sumnji da su tražili mito od nekih kandidata, FIFA je juče suspendovala članove svog Izvršnog odbora Nigerijca Amaosa Adamua i Rejnalda Temarija sa Tahitija, a iz istog razloga danas su suspendovana još četvorica funkcionera.

Do okončanja procesa, suspendovani su Slim Alulu iz Tunisa, Amadu Diakite iz Malija, Ahongalu Fušimalohi iz Tonge i Ismael Bamje iz Bocvane.

Povezana vest:  Morinjo: Nikad ne bih pustio Matića u Benfiku