Foto_D_Zarkovic00010139. VEČITI DERBI

 

Privedeno nekoliko osoba kod kojih su pronađene motke

 

Na beogradskom stadionu Marakana u 13.00 sati počeo je fudbalski derbi Crvena zvezda – Partizan, koji je ocenjen kao događaj visokog rizika, uz velike mere bezbednosti, a policija je uoči početka utakmice privela nekoliko osoba, kod kojih su pronađene motke i kamenice.

Policija je pronašla i nekoliko kontejnera koji su bili puni kamenja, dok je na ulicama Beograda mirno, nad gradom patroliraju helikopteri, a jake policijske snage raspoređene su u širem centru Beograda, a posebno u blizini stadiona.

Povezana vest:  Dva treninga za srpske reprezentativce

Atmosfera na stadionu je navijačka, a na početku utakmice, tokom intoniranja državne himne Bože pravde, igrači oba tima držali su u rukama kartone sa natpisima „Pokaži rasizmu i nacionalizmu crveni karton“.

Partizan je poveo 1:0 golom Moreire već u šestom minutu utakmice.

Odavno neki večiti derbi nije privukao toliku pažnju kao današnji, doduše ne zbog sportskih, već zbog bezbednosnih razloga, a za meč vlada neverovatno interesovanje, pratiće ga 60 stranih medija, a prenosiće se u 19 zemalja.

Povezana vest:  Klop srećan zbog nagrade za najboljeg trenera Premijer lige u sezoni

Ministar policije Ivica Dačić ranije je rekao da je 5 000 policajaca dovoljno da se obezbedi javni red i mir.

PHOTO: ataimages.rs

 

Policija je još juče u večernjim satima „opkolila“ Marakanu, kako bi sprečila eventualno unošenje nedozvoljenih sredstava na stadion, a za vreme današnje utakmice na stadionu i u gradu raspoređene su jake snage Žandarmerije.

Pod nadzorom nije samo zona stadiona, već cela teritorija Srbije, a policija je kontrolisala dolazak navijača ka glavnom gradu.

Policija je kamerama snimala navijače ispred stadiona. Postavljene su i dodatne kamere koje pokrivaju stadion i okolinu. Mogu da uvećaju sliku i na velikim daljinama, tako da će policija one koji eventulano budu pravili nered moći da identifikuje.

Povezana vest:  Počela prodaja ulaznica za derbi

Na tribinama je i nadležni tužilac, a Skupština Srbije je juče po usvojila i izmene krivičnog zakonika, kojima se omogućava produženje pritvora sa osam na 30 dana za krivična dela sa elementima nasilja za koja je predviđena kazna veća od pet godina zatvora.