cristiano_ronaldo_slavljeKristijano Ronaldo: Nikad nisam postigao četiri gola na utakmici

 

Kristijano Ronaldo je gol-mašina. Zabio je četiri gola u subotnjoj pobedi Reala nad Rasingom 6-1 u osmom kolu Primere. Dogodilo mu se to prvi put u karijeri.

-Srećan sam jer mi dosad u karijeri nije pošlo za rukom da dam četiri gola u istoj utakmici. Ne bih to uspeo bez mojih nesebičnih saigrača. Ja sam timski igrač – rekao je 25-godišnji Portugalac nakon utakmice odigrane na Santijago Bernabuu priznavši potom iskreno:

Povezana vest:  Nikolić: Partizan je favorit, ali mi imamo pravo na nadu

-Mislim da je danas bilo i boljih igrača od mene na terenu. Ali, nije to naročito važno. Bitno je da pobeđujemo i još bitnije da ne ulazimo u euforiju. Kao što kaže trener, sezona je tek počela.

Ronaldu je pogodak iz penala za 5-0 vođstvo Reala bio 195. pogodak u službenim utakmicama u karijeri, te 44. u 46. takmičarskom nastupu za Real. S prosekom golova u dresu madridskog kluba od 0.95 po utakmici Portugalac je bolji od svih najvećih klupskih golgetera kroz istoriju. Nisu toliko sigurni bili ni Di Stefano, Raul ni Hugo Sančez.

Povezana vest:  Stojanović: Derbi meč karijere, moramo da budemo mirni

Na kraju, Ronaldo je prvi igrač koji je postigao četiri gola za Real u jednoj utakmici nakon Gonzala Iguaina pre dvije godine, koji je postigao sve Realove pogotke u tadašnjoj 4-3 pobedi domaćina.

Za svoje je subotnje majsotrije na terenuu Portugalac od web-portala Goal.com dobio izuzetno visoku ocenu 9.