Claudio Ranieri

Ranijeri otvorio dušu: Ne želim biti Romino žrtveno jagnje

Nakon nekoliko dana ćutanja po odlasku s klupe Romine ekipe, Klaudio Ranijeri, kojeg je na mestu trenera „vučice“ zamenio Vinćenco Montela, otvorio je dušu i rekao neke stvari koje se neće svideti njegovim bivšim igračima.

-Postao sam Romino žrtveno jagnje. Sada neka se dokažu, ja sam odstupio zbog ljubavi koju osećam prema tom klubu i gradu Rimu – započeo je Ranijeri pa nastavio:

Povezana vest:  Ćurčić saopštio spisak, debitanti Živković i Rajković

-Tužno, ali lični interesi prevladali su one timske. Kada smo pričali u svlačionici svi su prihvatali odluku o rotiranju u sastavu, ali čim je neko upućen na klupu… I sada kada me nema, neki će morati onde preseliti.

Ovaj deo o kojem je Ranijeri govorio odnosi se na javno iskazano nezadovoljstvo koje su iskazivali Franćesko Toti, Mirko Vučinić i Marko Borielo.

-Koje su moje greške koje sam napravio u godinu i po vođenja tima? Možda ta što nisam otišao na kraju prošle sezone.

Povezana vest:  Fudbaleri TSC-a počeli pripreme za nastavak sezone

Ipak, Ranijeri je odbacio mogućnost da su ga pojedinci bojkotirali.

-U to ne verujem. Postoje igrači koji pojedinom treneru daju 110 posto, a s drugim ne „kliknu“. Mišljenja sam da bi trener iz karakteristika svojih fudbalera trebao izvući maksimum, ali, kada sam ja bio igrač trudio sam se shvatiti šta trener od mene traži – naveo je italijanski stručnjak.

Povezana vest:  Ferguson ne pušta Ovena na pozajmicu

-Nisam bio šampion, ali bio sam vođen motom ‘nema predaje’. Igrači bi trebali biti lavovi koje bi trebalo sputavati, a ja sam ove sezone ostao razočaran time što u Romi nisam video takav duh.

Što se nastavka njegove trenerske karijere tiče, Ranijeri, koji ima iskustvo rada u Italiji, Španiji i Engleskoj, kaže:

-U fudbalu postoje raj i pakao, a, u upoređenju s Engleskom, ovo je pakao. Želim ponovo na klupu. Engleska me fascinira, ali volim i Seriju A.