barrios_kuesst

Velika pobeda Borusije Dortmund u Minhenu

 

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su večeras u Minhenu domaći Bajern sa 3:1 u utakmici 24. kola prvenstva Nemačke i učvrstili se na vodećem mestu na tabeli. To je bila prve pobeda Borusije protiv Bajerna u Minhenu posle oktobra 1991. godine, kada je bilo 3:0 za „milionere“.

Tim iz Dortmunda ujedno je zabeležio i sedmu uzastopnu prvenstvenu utakmicu bez poraza. Gosti su iskoristili prvu pravu priliku na utakmici u devetom minutu, kada je grešku Bastijana Švajnštajgera iskoristio Kevin Groskrojc i uposlio Lukasa Bariosa koji je sa 10-ak metara poslao loptu u mrežu.

Povezana vest:  Partizan: Lazar Marković nije prodat, sigurno ostaje

Samo sedam minuta kasnije Bajern je izjednačio, nakon kornera I dobrog šuta snalažljivog Luiza Gustava. Radost domaćih navijača trajala je samo dva minuta, a zatim je igrač sredine terena Nuri Sahin sjajnim udarcem sa više od 20 metara savladao Tonija Krafta.

U 26. minutu Bajernu je poništen izjednačujući pogodak zbog ofsajda u kojem se našao strelac Mario Gomes. Odličnu partiju protiv velikog rivala Borusija je krunisala u 60. minutu, kada je štoper Mats Humels golom posle glavom posle kornera postavio konačan rezultat.

Povezana vest:  Vlasnik Liverpula: Selidba sa Enfilda je možda neizbežna

Reprezentativac Srbije Neven Subotić odigrao je veoma dobro celu utakmicu za pobedničku ekipu.