David_Villa_Barcelona

Barselona ubedljiva protiv Majorke

 

Fudbaleri Barselone večeras su u gostima ubedljivo savladali ekipu Majorke sa 3:0 u utakmici 25. Kola prvenstva Španije, dok je Espanjol kod kuće pobedio Real Sosijedad sa 4:1.

Izabranici Pepa Gvardiole su do vođstva na Majorci došli pogotkom Lionela Mesija u 38. minutu, kada je lob udarcem glavom prevario domaćeg čuvara mreže.

Povezana vest:  Boj Džordž se pali na Nemanju

Aktuelni prvak Španije vođstvo je duplirao u 57. minutu golom Davida Vilje, koji je izbegao ofsajd zamku zadnjeg reda Majorke.

Konačan rezultat je u 66. minutu postavio Pedro Rodrigez preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Fudbaleri Espanjola su nakon ubedljive pobede protiv Sosijedada došli do petog mesta na tabeli.

Espanjol je poveo autogolom Danija Estrade u 42. minutu, a isti igrač je dva minuta kasnije postigao i izjednačujući pogodak za Sosijedad.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Milan i Barselona traže prolaz u drugi krug

Domaćin je do bodova došao pogocima Serhija Garsije u 54, Hozea Kaleona u 81. i Havija Markesa u 90. minutu.

Ekipe Atletika i Sevilje odigrale su nerešeno 2:2 u Madridu. Alvaro Negredo je u 41. minutu doveo Sevilju u vođstvo, a izjednačio je Albert Koke u 47. minutu.

Sevilja je još jednom povela, golom Ivana Rakitića u 66. minutu, a 10 minuta kasnije konačan rezultat postavio je Hose Antonio Rejes.

Povezana vest:  Pajević: UO FK Vojvodina neće podneti ostavku

U poslednjoj večerašnjoj utakmici Deportivo i Real Madrid su u La Korunji odigrali bez golova, nakon čega „kraljevski“ klub za vodećom Barselonom ponovo zaostaje sedam bodova.