FUDBALSKA-LOPTA

Grčki derbi prekinut zbog nereda navijača
 
Veliki derbi grčkog fudbala između Panatinaikosa i Olimpijakosa prekinut je večeras zbog nasilničkog ponašanja navijača, koji su se sukobili sa policijom na i oko stadiona u Atini.
Prvenstveni susret 25. kola nacionalnog šampionata prvo je bio u prekidu pred početak drugog poluvremena, kada su pristaloice Panatinaikosa gađale policiju bakljama, stolicama, Molotovljevim koktelima i komadima polomljene ograde.
Policija je bila prinuđena da upotrebi suzavac i nastavak utakmice kasnio je oko sat vremena, nakon što su predstavnici gostujućeg Olimpijakosa dobili garancije da je situacija pod kontrolom.
Neredi huligana su, međutim, eskalirali pred kraj meča, pa je sudija odlučio da prekine susret u 83. minutu pri vođstvu Olimpijakosa sa 1:0 golom Abduna u 51. Ishod prekinute utakmice registrovaće Grčka fudbalska federacija za „zelenim stolom“.
U velikim neredima povređeno je dvadesetak policajaca, a više od 50 huligana je uhapšeno.
Panatinaikos je ove sezone već kažnjavan zbog nasilja svojih navijača, pa je gotovo izvesno da jednom od dva najpopularnija grčka kluba slede drastične mere, možda i oduzimanje bodova.
Na tabeli prvenstva Grčke Olimpijakos vodi sa četiri boda prednosti nad Panatinaikosom.

 

Povezana vest:  Austrijski mediji: Prva prijateljska FS Kosova utakmica biće u Prištini?