majorka_slavlje_2Majorka nastavalja da niže uspehe, ovog puta pala Valensija

 

U poslednjoj subotnjoj utakmici 8. kola španskog fudbalskog prvenstva fudbaleri Majorke savladali su Valensiju sa 2-1 u utakmici igranoj na Mestaji.

Bespotrebno dosuđeni penal s početka utakmice usmerio je daljnji tok meča i gurnuo Valensiju u prvi domaći poraz sezone, a drugi ukupno kada su prvenstvene utakmice u pitanju. Igrala se šesta minuta utakmica kada je, po mišljenju sudije, Rikardo Kosta povukao Veba, jedinog napadača gostujuće ekipe u formaciji 4-2-3-1, unutar kaznenog prostora. Siguran je s bele tačke bio Gonzalo Kastro.

Povezana vest:  Stanojević: Šarlroa nije Anderleht ili Briž

Isti je igrač povisio na 2-0 u 29. minutu. Dočekao je jedanu odbanu loptu i glavom je spremio u mrežu otvorivši tako Majorki put do novog iznenađenja u Primeri. Ranije su već igrači Mihaela Laudrupa, podsetimo, „otrgnuli“ po bod Barseloni i Real Madridu.

Verovatno i sam shvativši da je oštetio domaćina s Mestaji početkom utakmice, glavni se sudija Alvarez Izquierdo, u 34. minuti utakmice ponovno gurnuo u glavnu ulogu pokazavši na najstrožu kaznu za Valensiju. Za ovakvu odluku neki su temelji i postojali, međutim, mnogi bi ovaj jedanaesterac propustili da sviraju. Realizovao ga je Soldado.

Povezana vest:  Spartak osvojio bodove protiv Jagodine